Esineiden lämpötilan mittaaminen Pixel-puhelimella

Voit mitata esineiden pintalämpötilan Pixel-puhelimella.

Tärkeää: Lämpöanturi on puhelimen takaosassa oikeassa yläkulmassa kameran vieressä. Esine ei saa koskea puhelinta.

Näin voit mitata esineen lämpötilan Pixel-puhelimella:

1. Avaa Lämpömittari-sovellus Thermometer Pixel-puhelimella.
  2. Valitse Esineen lämpötila.
  3. Valitse mitattavan kohteen materiaali.
  4. Valitse Valmis.
  5. Aseta Pixel-puhelin 5 cm:n etäisyydelle esineestä.
  6. Mittaa napauttamalla,
  7. Mittaa uudelleen valitsemalla Toista Toista.

Vinkkejä:

• Ole varovainen mitatessasi kuumia tai kylmiä esineitä.
  • Saat tarkan tuloksen, kun asetat anturin 5 cm:n etäisyydelle esineestä. Aseta anturi lähemmäs pienempiä kohteita varten.
  • Seuraavat tekijät voivat vaikuttaa tarkkuuteen:
    • Etäisyys lämpötilavälin ylä- tai alarajaan
    • Materiaalin valinta
    • Kohteen koko
    • Ero anturin ja esineen lämpötilan välillä
  • Jos kohteessa on kuumaa höyryä, mittaa lämpötila kohdasta, jossa ei ole höyryä, tai odota höyryn hälvenemistä.

Virheiden korjaaminen

Jos näet virheilmoituksen "Lämpöanturi ei käytettävissä": Jos saat virheilmoituksen, jonka mukaan lämpötilan lukema on "Ei saatavilla":
  • Jos tulos on tuetun välin (−20 °C – 200 °C) ulkopuolella, lukeman kohdalla näkyy "Ei saatavilla".
  • Jos lukema on "Ei saatavilla", tulokset ovat sallitun alueen ulkopuolella olevia virheitä, joita voi esiintyä materiaalin valinnan yhteydessä, kun
    • emissiivisyys on alhainen
    • lämpölukema on korkeampi tai matalampi kuin anturin tukema lämpötilaväli.

Tietoa emissiivisyydestä

Lämpötilalukemat riippuvat esineen emissiivisyydestä. Emissiivisyys kuvaa sitä, kuinka paljon energiaa esineestä säteilee. Määrä vaihtelee nollasta yhteen.

Valitsemasi materiaali auttaa valitsemaan esineen emissiivisyyden paremmin ja saamaan tarkempia tuloksia.