Rapporter uautoriserte belastninger

Hvis du finner belastninger i betalingsprofilen din eller på kontoutskriften for kreditt- eller debetkortet ditt som du mener du ikke står bak selv, kan du prøve følgende før du kontakter Google.

Sjekk at belastningen kom fra Google

Belastninger for Google-produkter eller -tjenester vises på kontoutskriften for kortet ditt med «Google» først i beskrivelsen.

Hvis det gjelder et Google Play-kjøp, kan du gå til feilsøkingsverktøyet for ukjente Play-transaksjoner

Alle Google Play-kjøp vises under et av disse navnene på kontoutskriften din:

• «GOOGLE*Apputviklerens navn» for Android-apper
  • «GOOGLE*Appnavn» for Android-apper
  • «GOOGLE*Innholdstype», for eksempel «GOOGLE*Bøker»

Hvis belastningen ikke har ett av disse formatene, er den ikke fra Google. Kontakt betalingsformidleren din, for eksempel banken eller kortutstederen, for å finne ut mer.

Dobbeltsjekk vanlige problemer

Disse vanlige problemene blir ofte forvekslet med uautoriserte belastninger:

• Familie og venner: Sjekk om familiemedlemmer eller venner som har tilgang til kortet ditt eller kontoen din, har kjøpt noe.
  • Kansellerte bestillinger: Hvis du nylig har kansellert en bestilling, kan det hende du fortsatt ser en ventende belastning. Beløpet forsvinner etter kort tid når kanselleringen er behandlet.
  • Dupliserte belastninger: For enkelte kjøp kan du se en ventende autorisasjon på samme beløp som belastningen. Den skal forsvinne i løpet av noen få dager.
    Hvis du fremdeles tror at du har blitt dobbeltbelastet, kan du logge på Abonnementer og tjenester og se etter duplikater.
  • Nye betalingsmåter: Når du legger til en betalingsmåte i betalingsprofilen din, for eksempel et nytt kort, kan det hende du ser en liten ventende transaksjon på kontoutskriften din. Dette er en midlertidig autorisasjon du ikke blir belastet for.

Finn Google-kjøpsloggen din

Det er lett å glemme noe du har kjøpt. Før du rapporterer en belastning som uautorisert, må du sammenligne Google-kjøpsloggen din med belastningene på kontoutskriften for kortet eller fra banken for å sjekke om du kanskje har glemt et kjøp.

Slik finner du Google-kjøpsloggen din:

1. Logg på Abonnementer og tjenester i Googles betalingssenter.
  2. Klikk på individuelle abonnementer og tjenester for å se transaksjonene for produktet.

Sjekk abonnementene dine

Sjekk at belastningen ikke er for et abonnement du eller et familiemedlem har tegnet.

Finn, endre eller si opp abonnementene dine.

Dette må du gjøre hvis du oppdager en uautorisert belastning

Rapporter den uautoriserte belastningen

Hvis du fortsatt ikke gjenkjenner belastningen og tror det er svindel, må du rapportere dette til oss. Hvis belastningen ikke er fra Google, kontakter du banken din.

Når du har rapportert belastningen, kan du sjekke status for innsendingen din.

Endre passordet

Hvis noen andre (for eksempel et barn) har tilgang til enheten din, eller du tror at noen andre vet passordet ditt, må du endre eller tilbakestille passordet.