Yrityksen maksuprofiilin hallinnoiminen

Kun lisäät Google-tuotteeseen tai ‑palveluun uudet maksutiedot, tallennamme ne maksuprofiiliin. Kun seuraavan kerran ostat jotain Googlen kautta, voit käyttää maksuprofiilisi tallennettuja tietoja tai luoda uuden profiilin. Google-tiliisi liitetään kaikki luomasi maksuprofiilit sekä profiilit, joihin olet saanut hallinnointikutsun.

Google-maksuprofiiliin tallennetaan esimerkiksi seuraavia tietoja:

• Lain vaatiessa profiilin vastuuhenkilön nimi, osoite ja verotunnus
  • Luotto- ja debit-kortit, pankkitilit ja muut Googlen kautta ostamiseen käytetyt maksutavat
  • aiempien tapahtumien kuitit ja muut tiedot
  • Tilaukset ja toistuvat maksut
  • Yrityksen tilaukset ja toistuvat maksut
  • Henkilöt, joille on lähetetty profiilin hallinnointikutsu
  • Kauppiaan maksuhistoria ja ‑raportit
  • Kauppiaan veroasetukset

Voit luoda maksuprofiilin, muokata tai poistaa maksuprofiileita sekä ylläpitää kutsusta muita maksuprofiileita.

Play Kaupan ja Chrome Web Storen kehittäjät: Katso lisätietoja maksuprofiilin luomisesta.

Profiilityypit

Tärkeää: Joissakin yritystuotteissa, kuten Google Adsissa, tilityyppinä voi olla "Organisaatio" eikä "Yritys".

Kun luot uuden maksuprofiilin, sinun on valittava, onko kyseessä yksityishenkilön vai yrityksen profiili. Muistettavaa

• Verotus- ja tunnistussyistä näiden tietojen tulee olla oikein.
  • Profiilin tyyppiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Valitse toinen seuraavista profiilityypeistä sen mukaan, kumpi sopii paremmin profiilin suunniteltuun käyttöön:

• Yksityinen: Käytät tiliä henkilökohtaisiin maksuihin.
  • Yritystili: Suoritat tai vastaanotat maksuja yrityksen, organisaation, kumppanin tai oppilaitoksen puolesta.

Kun ostat Google-tuotteita, voit luoda uuden profiilin. Jos sinulle tarjotaan mahdollisuutta luoda uusi profiili, maksutietoja kysytään rekisteröitymisen yhteydessä.

Useiden profiilien käyttötilanteet

Jos käytät profiiliasi vain henkilökohtaisiin maksuihin, sinun kannattaa luoda yksi maksuprofiili keskitettyä Google-ostosten hoitamista varten.

Toisen profiilin luominen voi olla järkevää seuraavissa tilanteissa:

• Haluat määrittää Google-tilillesi erikseen yksityisen ja yritysprofiilin.
  • haluat hallita usean yrityksen tai organisaation profiileja
  • haluat käyttää profiileita eri maissaHuom. Kun vaihdat maata, sinun on ehkä luotava uusi profiili.

Maksuprofiilin muokkaaminen, poistaminen ja ylläpitäminen tai profiilista poistuminen

Maksuprofiilin nimen päivittäminen

Nimen muuttaminen asetuksissa

1. Kirjaudu sisään asetuksiin.
  2. Klikkaa Nimi-kohdan vierestä Muokkaa Muokkaa.
  3. Lisää uusi nimi.
  4. Klikkaa Tallenna.

Nimenmuutoslomakkeen täyttäminen

Jos haluat muuttaa maksuprofiilissasi olevaa vahvistettua nimeä, sinun on ehkä toimitettava lisätietoja ja asiakirjoja, jotta nimi voidaan vahvistaa uudelleen. Jos et voi päivittää nimikenttää asetuksista:

1. Valitse nimen alapuolelta Muuta nimeä.
  2. Valitse Aloita nimen muutos.
  3. Lisää tiedot ja lataa asiakirjat näytön ohjeiden mukaisesti.

Ratkaisuja nimen muuttamiseen liittyviin ongelmiin

Jos et voi muuttaa maksuprofiilin nimeä edellä olevien ohjeiden avulla, pyydä maksuprofiilin nimen päivittämistä lomakkeella.

Muiden asetusten päivittäminen

Jos olet luonut maksuprofiilin tai olet sen järjestelmänvalvoja, voit muokata sitä seuraavasti:

1. Kirjaudu maksuprofiiliin.
  2. Jos sinulla on useampi kuin yksi maksuprofiili:
    1. Klikkaa sivun vasemmasta yläreunasta nimesi vierestä alanuolta Down arrow.
    2. Valitse muokattava profiili.
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Muokkaa tietoja valitsemalla Muokkaa Muokkaa. Voit muuttaa esimerkiksi yrityksen osoitetta ja verotunnusta. Lue lisää maksutapojen muuttamisesta.
  5. Klikkaa Tallenna.
Maksuprofiilin poistaminen

Jos haluat poistaa yrityksen maksuprofiilin, sulje se ensin näiden ohjeiden avulla.

Huom. Kauppiaat eivät voi poistaa profiilejaan.

Profiilin ylläpitokutsun hyväksyminen

Voit hyväksyä profiilin hallinnointikutsun seuraavasti:

1. Avaa kutsusähköposti ja klikkaa Tarkista ja hyväksy.
  2. Tarkista, että tiedot ovat oikein.
  3. Klikkaa Hyväksy.
Toisen henkilön profiilista poistuminen

Voit poistaa itsesi toisen henkilön maksuprofiilista seuraavasti:

1. Kirjaudu maksuprofiiliin.
  2. Klikkaa sivun vasemmasta yläreunasta nimesi vierestä alanuolta Down arrow.
  3. Valitse profiili, josta haluat poistua.
  4. Klikkaa Asetukset > Hallinnoi käyttäjiä.
  5. Klikkaa käyttäjähallintakortilla nimesi vierestä alanuolta Down arrow.
  6. Klikkaa Poista ja vahvista poistaminen.