Een begeleidende banner maken voor een videoadvertentie

Hero image of the YouTube Companion Banner

Een begeleidende banner wordt weergegeven naast uw videoadvertentie op YouTube. U kunt een aangepaste afbeelding voor de banner uploaden of Google Ads toestaan een afbeelding te maken op basis van uw YouTube-kanaalbanner. In dit artikel leest u hoe u een begeleidende banner maakt in Google Ads.

Wat u moet weten

• Begeleidende banners zijn geschikt voor InStream-advertenties die kunnen worden overgeslagen, InStream-advertenties die niet kunnen worden overgeslagen en bumperadvertenties.
  • Begeleidende banners worden alleen weergegeven op desktops. Ze worden niet weergegeven op mobiele apparaten, verbonden tv's of andere apparaten die YouTube ondersteunen.
  • Begeleidende banners worden naast de advertentie op de YouTube-weergavepagina weergegeven. Als een kijker op de begeleidende banner klikt, wordt deze naar een website-URL geleid die u heeft opgegeven toen u de campagne maakte.
  • Een klik op een begeleidende banner telt als een weergave (zelfs als de kijker niet ten minste 30 seconden van de advertentie bekijkt).

Specificaties voor begeleidende banners

Voor een videoadvertentie raden we u aan automatisch een afbeelding te laten maken op basis van uw YouTube-kanaalbanner in plaats van een aangepaste afbeelding te uploaden.

Als u een afbeelding voor de begeleidende banner wilt uploaden, moet u zorgen dat de afbeelding voldoet aan onze vereisten en specificaties:

Accepted types Afbeelding voor begeleidende banner op YouTube met een resolutie van 300 bij 60 pixels De framesnelheid van gif's moet minder dan 5 frames per seconde zijn De maximale bestandsgrootte voor begeleidende banners is 150 KB

Bestandstypen:

Jpeg, gif of png

Resolutie:

300px 60px

Framesnelheid gif:

Minder dan 5 frames per seconde

Maximumgrootte:

150 KB

Instructies

1. Maak een campagne in Google Ads.
  2. Geef de instellingen voor uw campagne en advertentiegroep op. Nadat u de YouTube-URL voor uw advertentie heeft opgegeven, wordt het gedeelte Begeleidende banner (alleen computers) weergegeven.

3. Kies hoe u de begeleidende banner wilt aanpassen.
    • Automatisch maken met uw kanaalbanner (aanbevolen): Google Ads maakt een begeleidende banner op basis van uw YouTube-kanaalbanner.
    • Een afbeelding uploaden: Gebruik een aangepaste afbeelding vanaf uw computer. U kunt alleen afbeeldingen uploaden die aan onze specificaties voldoen.
  4. Klik op Campagne maken als u klaar bent. Als uw advertentie op een desktop wordt weergegeven, staat uw begeleidende banner ernaast.