Konfigurera den nya Nexus-enheten

Du får hjälp med att konfigurera din nya Nexus-mobil eller Nexus-surfplatta i en guide.

Vi rekommenderar att du låter enheten vara ansluten till en strömkälla så länge konfigureringen pågår så att inte batteriet tar slut under tiden. Läs mer om hur du laddar enheten.

Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 6.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Konfigurera den nya Nexus-enheten

Första gången du startar enheten blir du ombedd att göra följande:

1. Välja vilket språk som ska användas på enheten.
  2. Anslut till internet. Läs mer om hur du ansluter till ett Wi-Fi-nätverk eller mobilnätverk.
  3. Logga in med Google-kontot.

Kopiera information i Google-kontot till en ny Nexus-enhet

När du loggar in med Google-kontot på en Nexus-mobil eller Nexus-surfplatta synkroniseras enheten med data i kontot.

Nexus med Android 8.1 eller senare

Om du har kvar din gamla mobil

1. Tryck på Start på din nya Nexus-mobil. Om Start inte visas öppnar du appen Inställningar och trycker på Slutför konfigurationen.
  2. Tryck på OK under Hämta data från Följt av En säkerhetskopia från en Android-mobil.
  3. Anslut båda mobilerna till ett Wi-Fi-nätverk.
  4. På din gamla Android-mobil gör du så här.
    1. Aktivera Bluetooth.
    2. Öppna Google-appen Google Sök. Ange Konfigurera min enhet.
    3. När namnet på din nya Nexus-mobil visas trycker du på det.
  5. På båda mobilerna visas meddelandet Verifiera koden. Följ anvisningarna på skärmen.

Om du inte kan använda din gamla mobil

1. Kontrollera att du har en säkerhetskopia av din nuvarande Android-mobil. Läs mer om hur du hanterar säkerhetskopior.
  2. Tryck på Start på din nya Nexus-mobil. Om Start inte visas öppnar du appen Inställningar och trycker på Slutför konfigurationen.
  3. Tryck på OK under Hämta data från Följt av En säkerhetskopia från molnet.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Nexus med Android 5.0 – 8.0

När du konfigurerar mobilen kan du importera Google-konton, säkerhetskopierade appar och data från din nuvarande Android-enhet till din nya Nexus-mobil genom att använda Tryck och överför.

Tryck och överför kan användas under följande förutsättningar:

• Den nya Nexus-mobilen måste ha Android 5.0 eller senare.
  • Den gamla Android-enheten måste ha Android 4.0 eller senare och ha NFC aktiverat.
  • Tryck och överför är inte tillgängligt på Nexus 9- eller Nexus 10-surfplattor.

Gör så här när du blir ombedd att använda Tryck och överför i konfigurationsguiden:

1. Slå på och lås upp din gamla enhet.
  2. Kontrollera att NFC är aktiverat på den gamla enheten. Läs mer om hur du aktiverar NFC.
  3. Håll de båda enheternas baksidor mot varandra en kort stund tills du hör ett ljud som bekräftar anslutningen.
  4. När det står Vill du kopiera konton och data från enheten? på den gamla enheten trycker du på OK.
  5. Skärmen på din gamla enhet låses. Lås upp den med hjälp av pinkoden, det grafiska lösenordet eller lösenordet.
  6. När aviseringen Ny enhetsinstallation klar visas trycker du på aviseringen.
  7. Om du har konfigurerat tvåstegsverifiering i Google-kontot eller inte har ställt in något skärmlås på den nya mobilen måste du ange lösenordet för kontot.

All data och alla appar som hör till Google-kontot finns på den nya enheten när du är klar.