Android-uppdateringar på Nexus-enheter

Nedan ser du vilka uppdaterings- och supportperioder som gäller för Nexus-enheter.

Uppdateringar av Android-versioner

Nexus-enheter får den senaste versionen av Android direkt från Google.

Om du köpte enheten på Google Store brukar uppdateringarna nå enheten inom två veckor. Om du köpte enheten från en annan återförsäljare kan uppdateringar dröja längre.

Nexus-enheter får Androids versionsuppdateringar i åtminstone två år från det att enheten först började säljas på Google Store. Efter två år kan vi inte längre garantera fler uppdateringar.

Säkerhetsuppdateringar

Nexus-enheter får även uppdateringar vid säkerhetsproblem som dokumenterats i vårt offentliga nyhetsbrev, Android Security Bulletin.

Nexus-enheter får säkerhetsuppdateringar i minst tre år från det att enheten först började säljas på Google Store eller i 18 månader från det att den sista enheten såldes på Google Store, beroende på vilket som är längst. Därefter kan vi inte längre garantera fler uppdateringar.

Telefon- eller onlinesupport

Du har tillgång till telefon- eller onlinesupport för Nexus-enheter åtminstone så länge de får säkerhetsuppdateringar. Därefter kan vi inte längre garantera support.

Minsta uppdaterings- och supportperiod

Enhet

Uppdateringar av Android-versioner garanteras inte efter

Säkerhetsuppdateringar garanteras inte efter

Ingen garanterad telefon- eller onlinesupport efter

Nexus 6P

september 2017

november 2018

november 2018

Nexus 5X

september 2017

november 2018

november 2018

Nexus 9

oktober 2016

oktober 2017

oktober 2017

Nexus 6

oktober 2016

oktober 2017

oktober 2017

Nexus 5

oktober 2015

oktober 2016

oktober 2016

Nexus 7 (2013)

juli 2015

augusti 2016

augusti 2016

Nexus 4

november 2014

november 2015

november 2015

Nexus 10

november 2014

november 2015

november 2015

Nexus 7 (2012)

juni 2014

juni 2015

juni 2015

På den här sidan finns information om uppdateringar av Android-versioner, säkerhetsversioner och online- och telefonsupport. Om du vill ha information om garantier besöker du vårt garanticenter.

Så här ser du vilken Android-version du har och uppdaterar den

I appen Inställningar visas vilken version av Android du har på enheten och vilken nivå av säkerhetsuppdatering som används. Du får en avisering när en uppdatering är tillgänglig. Det går också att söka efter uppdateringar. Läs mer om hur du ser vilken Android-version du har och uppdaterar den.