Ilmoitimme äskettäin julkaisusivujen päivityksestä. Lue lisää täältä.

Parhaat käytännöt artikkelisivuille

Emme voi taata, että sivustosi artikkelit näkyvät Google Uutisissa, mutta seuraavat ehdotukset voivat parantaa mahdollisuuksia, että indeksointirobottimme löytää ne.

URL-osoitteiden uudelleenohjaukset

Google Uutiset voi seurata uudelleenohjauksia jossakin määrin. Jotta sivut löytyvät helposti, jokaiselle sivuston sivulle kannattaa johtaa ainakin yksi suora tekstilinkki.

Kun käytät uudelleenohjauksia:

• Minimoi uudelleenohjausten määrä sivujen välillä.
  • Aseta uudelleenohjausten ajastuksen jakso melko lyhyeksi.
  • Vältä sisällönkuvauspäivitysten käyttöä sivumerkinnöissä.
  • Osoita uudelleenohjaukset kelvollisille sivuille.
  • Varmista, etteivät uudelleenohjaukset osoita itseensä.
  • Varmista, että kaikki käytetyt uudelleenohjaukset ovat kelvollisia eivätkä tyhjiä.
  • Jos uudelleenohjaat pysyvästi sivulta toiselle, käytä pysyvää uudelleenohjausta (301).
  • Älä käytä URL-osoitteissa parametriä &ID=.
  • Jos haluat nähdä, miten sivustosi indeksoitaisiin, liiku sivustolla evästeettömässä tekstiselaimessa.
  • Pidä automaattiset uudelleenohjaukset verkkotunnukselta toiselle samoina mobiililaitteilla ja tietokoneilla. Jos vaikkapa example.com uudelleenohjaa osoitteeseen example1.com mobiililaitteella, sen pitäisi tehdä samoin tietokoneella. Jos uudelleenohjaukset eivät vastaa toisiaan kaikilla alustoilla, käyttäjät ja hakukoneet eivät ehkä näe sivustosi sisältöä.

Lue lisää URL-osoitteista, joita emme voi seurata.

Strukturoidun datan merkinnät

Jotta Googlella on oikeat tiedot julkaistuista artikkeleistasi, päivitä niiden strukturoidun datan merkinnät.

Voimme hyödyntää seuraavien kenttien tietoja, kun näytämme sisältöäsi Google Uutisissa:

• datepublished: Päivämäärä ja aika, jolloin artikkeli alun perin julkaistiin, ISO 8601 ‑muodossa.
  • datemodified: Päivämäärä ja aika, jolloin artikkelia muokattiin viimeksi, ISO 8601 ‑muodossa.
    • Voit ilmoittaa Googlelle tarkemmat päivämäärätiedot lisäämällä tämän ominaisuuden.
  • headline: Artikkelin otsikko. Otsikko saa olla enintään 110 merkkiä.
  • image: URL-osoite kuvaan, joka liittyy artikkeliin. Tässä on annettava vain merkitty kuva, joka liittyy suoraan artikkeliin.
  • isAccessibleForFree: Totuusarvomerkintä, joka ilmaisee maksutonta tai maksullista sisältöä.
  • author.url: Linkki sivulle, josta artikkelin kirjoittaja on yksilöllisesti tunnistettavissa, esim. kirjoittajan somesivu, tietosivu tai esittelysivu.

Lue lisää strukturoidun datan lisäämisestä artikkelisivuille.

Julkaisupäivämäärän lisääminen

Google Uutiset määrittää useilla eri tavoilla, miten artikkelin aika ja päivämäärä näytetään. Seuraavien ohjeiden avulla voit auttaa varmistamaan, että nämä menevät oikein:

• Näytä yksi selkeä päivämäärä ja aika: Artikkeleissa on oltava näkyvillä selkeä, näkyvä päivämäärä ja aika, jotta niitä voidaan harkita Google Uutisissa julkaistavaksi. Sijoita nämä mieluiten otsikon ja artikkelitekstin väliin.
  • Älä päivitä juttuja keinotekoisesti: Jos artikkelia on muutettu merkittävästi, voi olla järkevää antaa sille uusi päivämäärä ja aika. On kuitenkin ohjeidemme vastaista päivittää juttua keinotekoisesti, jos julkaisija ei ole lisännyt siihen tärkeitä tietoja tai muuta pakottavaa syytä ei ole. Ohjeidemme vastaista on myös luoda vain hieman päivitettyä juttu, poistaa vanha ja uudelleenohjata käyttäjät uuteen juttuun.
  • Käytä strukturoitua dataa: Käytä oikean aikavyöhykkeen sisältäviä datePublished- tai dateModified-kenttiä (katso ohjeet AMP-sivuille ja muille kuin AMP-sivuille).
  • Käytä julkaisupäivän sisältäviä sivustokarttamerkintöjä: Jos olet luonut Google Uutiset ‑sivustokartan, tämän artikkelin sivustokarttamerkintä tarvitsee <publication_date>-tagin. Kunkin URL-osoitteen on sisällettävä artikkelin julkaisupäivämäärä W3C-muodossa.
  • Tutustu päivämääriin liittyviin ohjeisiin: Lue lisää siitä, miten Google yleensä määrittää päivämäärät.

Artikkeliotsikoiden epätarkkuuden estäminen

Skannaamme artikkelisivusi ja määritämme oikeat otsikot sisällöllesi indeksointirobottimme avulla. Kun seuraat parhaita käytäntöjämme, sisältösi otsikko näkyy todennäköisemmin oikein:

• Aseta artikkelisi otsikko näkyvään paikkaan leipätekstin yläpuolelle, esimerkiksi <h1>-tagin sisään.
  • Varmista, että artikkelisivun otsikko (merkitty HTML-koodissa <title>-tagilla) ja artikkelin otsikko (merkitty esimerkiksi <h1>-tagilla) vastaavat toisiaan.
  • Varmista, että artikkelisi tai sivusi otsikko ja artikkeliisi viittaava osiosivujen ankkuriteksti vastaavat toisiaan.
  • Vältä artikkelin otsikon tai sen alimerkkijonon käyttämistä aktiivisena linkkinä artikkelisivulla.
  • Älä lisää artikkelin otsikkoon päivämäärää tai kellonaikaa.
  • Artikkelin otsikossa pitäisi olla 2–22 sanaa ja vähintään 10 merkkiä.
  • Älä aloita otsikon ankkuritekstiä numerolla, jotta artikkelin otsikko näkyy oikein mobiililaitteilla.

Vaikka emme voi taata kaikkien sivustosi artikkelien näyttämistä, näiden ohjeiden avulla indeksointirobottimme poimii oikeat otsikot todennäköisemmin.

Väärien tai puuttuvien kuvien korjaaminen

Jotta Google Uutiset indeksoi oikean pääkuvan artikkelistasi, seuraa näitä parhaita käytäntöjä:

• Käytä artikkelin varsinaiseen sisältöön liittyviä kuvia logojen tai kuvatekstien sijaan.
  • Määritä Schema.org- tai og:image-tageilla, minkä kuvan haluat näkyvän artikkelin vieressä pikkukuvana. Tämä auttaa kuvien indeksointirobottia valitsemaan oikean kuvan.
  • Käytä Google Kuvahaun tukemaa kuvamuotoa.
  • Varmista, että kuvan koko on vähintään 60 x 90 pikseliä.
  • Käytä kuvasuhteeltaan järkeviä kuvia.
  • Muotoile kuvat niin, että ne upotetaan artikkeliin.
  • Asettele kuvat lähelle niitä artikkelien otsikoita, joihin ne liittyvät.
  • Lisää kuviisi laadukkaat kuvatekstit.
  • Varmista, että robots.txt-tiedosto tai sisällönkuvaustagi ei estä meitä käyttämästä kuviasi.

Jotta voimme näyttää käyttäjillemme mahdollisimman monia lähteitä, yhdistämme sopivia kuvia joskus eri lähteiden artikkeleihin. Vaikka emme voi taata kaikkien kuvien lisäämistä, näiden parhaiden käytäntöjen avulla kuvasi todennäköisemmin näkyvät Google Uutisissa.

Virheellisen artikkelikatkelman korjaaminen

Google Uutiset näyttää etusivullaan ja hakutuloksissa pienen osan artikkelista, jotta käyttäjät voivat esikatsella sisältöä ennen sen klikkaamista. Indeksointirobottimme etsii käyttäjille näkyvän tekstin artikkelin koodista tutkimalla otsikon lähellä olevaa leipätekstiä.

Julkaisijat voivat muokata artikkelinsa sisältöä robots-sisällönkuvauskenttien ja HTML-määritteen kautta, joka mahdollistaa tekstin tai videon enimmäispituuden. Lue, miten voit määrittää esikatselusisältöä otsikoiden alle.

Jos Google Uutiset ei näytä oikeita katkelmia artikkeliesi kohdalla, tarkista lähdekoodisi:

• Varmista, että sivun lähdekoodissa ei ole ylimääräistä, artikkelin otsikon ja leipätekstin välissä olevaa tekstiä.
  • Erota artikkelin tekijä- ja päivämäärämerkinnät selkeästi sen ensimmäisistä virkkeistä.

Sisällön estäminen

Google Uutiset pyrkii tarjoamaan tilaisuuden nähdä alkuperäistä journalistista sisältöä. Tästä syystä Google Uutisten julkaisijoiden on estettävä tietyntyyppinen sisältö. Suosittelemme myös estämään tiettyä sisältöä tai merkitsemään muuntyyppistä sisältöä ensisijaiseksi. Lue lisää sisällöstä, joka tulee estää Google Uutisista.