Ilmoitimme äskettäin julkaisusivujen päivityksestä. Lue lisää täältä.

Artikkelien kopioiden välttäminen Google Uutisissa

Google Uutisten artikkelit valitaan automaattisilla järjestelmillä. Jos samasta artikkelista on useita versioita, järjestelmien voi olla vaikeaa tunnistaa alkuperäistä artikkelia. Uutissivustot voivat helpottaa artikkelin alkuperäisen version tunnistamista muutamalla eri tavalla:

Jakelukumppanien kopioiden välttäminen

Jos jakelet artikkeleitasi muille uutissivustoille tai muille verkostosi sivustoille, ne voivat lisätä artikkeleihisi tämän robots-sisällönkuvauskentän:

<meta name="Googlebot-News" content="noindex">

Tagi estää Google Uutisia lisäämästä sisällön jaeltuja versioita hakemistoon.

Jos haluat estää jaetun sisällön lisäämisen Google Uutisiin ja Google Hakuun, muut sivustot voivat lisätä artikkeleihisi tämän robots-sisällönkuvauskentän:

<meta name="Googlebot" content="noindex">

Tagi estää Googlen pääkäyttäjäagenttia, Googlebotia, lisäämästä sisältöä hakemistoon.

Lue, miten voit rajoittaa robottien pääsyä tiettyyn sisältöön.

Vinkki: Jos haluat välttää jakelukumppanien kopioversiot, ensisijaista linkkielementtiä ei suositella, koska jaellut artikkelit eroavat usein alkuperäisistä artikkeleista suuresti kokonaissisällöltään. Sen sijaan kumppanien tulisi käyttää sisällönkuvauskenttiä sisällön hakemistoon lisäämisen estämiseksi. Lue lisää ensisijaisesta linkkielementistä.

Omalla sivustolla olevien kopioiden välttäminen

Jos julkaiset saman artikkelin useilla sivustosi sivuilla, voit käyttää rel="canonical"-linkkielementtiä. Lue lisää ensisijaisuuden määrittämisestä.