Ilmoitimme äskettäin julkaisusivujen päivityksestä. Lue lisää täältä.

Tekniset säännöt

Google indeksoi uutissivustoja käyttämällä tietokonealgoritmia. Varmista, että sivustosi on näiden teknisten ohjeiden mukainen, jotta järjestelmämme tunnistaa, mitkä verkkosivuistasi ovat artikkeleita.

Sivuston rakennetta koskevat vaatimukset

Google Uutiset kehottaa julkaisijoita seuraamaan alla olevia sivuston rakenneohjeita, jotta uusi sisältö voidaan indeksoida oikein.

Osiosivujen pysyvyys

Jos ensisijaisten uutisosioidesi URL-osoitteet vaihtuvat usein, Google Uutiset ei ehkä ymmärrä sivustoasi. Jos URL-osoitteet eivät ole pysyviä, emme pysty indeksoimaan uutta sisältöä, sillä emme tunnista, mitkä osoitteista ovat uusimpia.

Automaattinen indeksointirobottimme Googlebot-News on tehokkain, kun ensisijaisten uutisosioiden URL-osoitteet eivät muutu. Googlebot-News toimii parhaiten HTML-linkkien kanssa. Se ei pysty indeksoimaan kuvalinkkejä tai linkkejä, jotka on upotettu käyttämällä JavaScriptiä. Varmista, että osiosivuillasi olevien artikkelien kanssa käytetään vain HTML-linkkejä.

Varmista lisäksi, että artikkeliin viittaavan osiosivun ankkuriteksti täsmää artikkelin ja sivun otsikoiden kanssa. Jos et pysty täyttämään näitä teknisiä vaatimuksia, sivustosi on ehkä indeksoitava sivustokarttojen avulla. Jos haluat kokeilla sivustosi indeksointia pelkästään sivustokarttojen avulla, ota yhteyttä tiimiimme.

Sisällön käytettävyys

Jotta voimme lisätä sisältöäsi Google Uutisiin, indeksointirobottimme täytyy päästä sivustollesi. Varmista, että robots.txt-tiedosto ei estä pääsyä hakemistoihin, joita käytetään artikkelien isännöintiin. Tarkista myös, ettei artikkeliesi linkkien käyttöä estetä sisällönkuvaustageilla tai otsikkomäärityksillä. Google Uutiset käyttää indeksointiin samaa robottia kuin Google-haku, eli Googlebotia.

Kieltä ja merkkijärjestelmää koskevat vaatimukset

Tutustu sivustosi kieltä ja merkkijärjestelmää koskeviin ohjeisiin huolellisesti.

Kieli

Google Uutiset ei näytä sivustoja, joilla käytetään useita kieliä samassa artikkelissa. Jos sisällössä käytetään useita kieliä, järjestelmämme on hankala analysoida sitä, ja sisällön näyttäminen oikealla kielellä on vaikeaa.

Jos sivustollasi on kielikohtaisia osioita, kuten example.com/french ja example.com/english, luo erilliset julkaisut kullekin kielelle. Tämä varmistaa, että käyttäjät näkevät sisällön omalla kielellään. Lue lisää julkaisun luomisesta.

Sivuston merkkijärjestelmä

Saat parhaat tulokset käyttämällä sivustollasi UTF-8-koodausta. Voit lukea lisätietoja merkkijärjestelmistä osoitteessa www.w3.org.

Yksittäisiä artikkelisivuja koskevat vaatimukset

Google Uutisilla on useita yksittäisiä artikkelisivuja koskevia edellytyksiä, joiden avulla varmistamme, että indeksoimme sivustoltasi vain uutisartikkeleita. Seuraa näitä ohjeita, jotta vaatimukset täyttyvät.

Artikkelien URL-osoitteet

Artikkeliesi URL-osoitteiden on oltava yksilöllisiä ja pysyviä.

• Yksilölliset URL-osoitteet: Jos sivu sisältää kokonaisen artikkelin, sen URL-osoitteen on oltava yksilöllinen. Voimme sisällyttää sivuston Google Uutisiin vain, jos kullakin artikkelilla on oma sivunsa eikä samassa URL-osoitteessa ole useita artikkeleita.

• Pysyvät URL-osoitteet: Jotta artikkeleihin johtavat linkit toimivat, jokaiseen uutissivustosi artikkeliin on liitettävä pysyvä URL-osoite, joka on yksilöllinen kullekin artikkelille. Emme voi esimerkiksi indeksoida sivua www.uutissivustosi.com/uutiset1.html, jos sillä näkyvä artikkeli vaihtuu päivittäin.

Tärkeää: Älä julkaise artikkeleita uudelleen uudella URL-osoitteella.

Jos artikkeli julkaistaan myöhemmin uudelleen, sen URL-osoite ei muutu. Esimerkiksi jos artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran osoitteessa www.example.com/news1.html, sitä ei julkaista uudelleen osoitteessa www.example.com/news2.html. Jos olet vaihtamassa verkkotunnusta tai muuttamassa sisällönhallintajärjestelmäsi rakennetta, lähetä mallien muuntamista koskevat sääntösi meille. Voimme auttaa muutosten tekemisessä.

Sivujen asettelua koskevat ohjeet

Varmista, että automaattinen indeksointirobottimme tunnistaa artikkeliesi otsikot ja julkaisuajankohdat helposti. Artikkelisivujesi on oltava HTML-muodossa, eikä leipätekstiä saa upottaa käyttämällä JavaScriptiä.