Ilmoitimme äskettäin julkaisusivujen päivityksestä. Lue lisää täältä.

Sivuston sisältöön pääsyn estäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit estää pääsyn sivuston sisältöön.

Osa julkaisemastasi sisällöstä ei välttämättä sovi näytettäväksi Google Uutisiin. Voit rajoittaa Googlen pääsyä tiettyyn sisältöön estämällä Googlen indeksointirobotit Googlebotin ja Googlebot-uutiset.

Robots.txt-tiedoston luominen

Robots.txt-tiedoston avulla saat enemmän päätäntävaltaa siihen, mitkä sivuston osat saavat näkyä Google Haussa ja Google Uutisissa. Lue lisää robots.txt-tiedostoista.

Voit estää pääsyn seuraavilla tavoilla:

• Jos haluat estää sivuston näkymisen Google Uutisissa, estä Googlebot-uutiset robots.txt-tiedostolla.

• Jos haluat estää sivuston näkymisen Google Uutisissa ja Google Haussa, estä Googlebot robots.txt-tiedostolla.

Sinun on sallittava indeksointirobottimme pääsy robots.txt-tiedostoon, jotta voimme nähdä, pitääkö osa sivustosta jättää indeksoimatta.

Sisällönkuvauskentän luominen

Voit lisätä HTML-sivulle sisällönkuvauskenttiä. Sisällönkuvauskentät ilmoittavat hakukoneille, mitä rajoituksia sovelletaan näytettäessä sivuja hakutuloksissa. Katso, miten voit estää hakuindeksoinnin sisällönkuvauskentillä.

Alla on esimerkkejä yleisistä sisällönkuvauskentistä, joita voit lisätä HTML-sivuille, jos haluat

• estää tiettyjen sivuston artikkelien näkymisen Google Uutisissa, estä Googlebot-uutiset seuraavalla sisällönkuvauskentällä: <meta name="Googlebot-News" content="noindex, nofollow">

• estää tiettyjen sivuston artikkelien näkymisen Google Uutisissa ja Google Haussa, estä Googlebot sisällönkuvauskentällä <meta name="googlebot" content="noindex, nofollow">

• estää kaikkia robotteja lisäämästä sivuston tiettyjä artikkeleita hakemistoon sisällönkuvauskentällä <meta name="robots" content="noindex, nofollow">

• estää robotteja indeksoimasta tietyn artikkelin kuvia sisällönkuvauskentällä <meta name="robots" content="noimageindex">

• ilmoittaa meille Google-hakemistosta tiettyyn aikaan poistettavasta artikkelista seuraavalla sisällönkuvauskentällä: <meta name="googlebot" content="unavailable_after: 25-Aug-2011 15:00:00 EST">.

• Ilmoita päivämäärä ja aika RFC 850 ‑muodossa. Tämä sisällönkuvauskenttä tulkitaan poistopyynnöksi. Sivu poistuu hakutuloksista noin päivän kuluttua poistoajankohdasta. Jotta tagi toimii oikein, sen on oltava mukana artikkelin ensimmäisellä indeksointikerralla.

• Sisällön näkymistä hakutuloksessa voi rajoittaa myös muilla tavoilla. Lue lisää kehittäjien ohjeista.

HTTP-otsikkomääritykset

Voit antaa roboteille ohjeita myös HTTP-vastauksen otsikossa. Lue lisää HTTP-otsikkomäärityksistä.

Tärkeää: Google tulkitsee robotin valinnan rajoitetuimmalla mahdollisella tavalla.