We hebben onlangs een update aangekondigd voor de publicatiepagina's. Je leest hier meer informatie.

Je Google Nieuws-publicatie instellen

Je kunt je publicatie voor Google Nieuws ontwerpen, van merkvoering voorzien en aanpassen op news.google.com, Android en iOS.

Log in bij het Uitgeverscentrum, selecteer je publicatie en klik op Google Nieuws om aan de slag te gaan.

Selecteer een categorie

Als je je publicatie instelt, moet je deze zo classificeren dat lezers deze in Google Nieuws kunnen vinden bij de juiste categorie.

Lijst met categorieën

De lijst met categorieën in het Uitgeverscentrum is mogelijk niet precies hetzelfde als de lijst met categorieën die gebruikers zien in Google Nieuws. Dit komt omdat de catalogus is aangepast om lezers zo makkelijk mogelijk te laten browsen. Vergelijkbare categorieën kunnen soms gecombineerd worden.

Hier volgt een lijst met de categorieën die beschikbaar zijn voor uitgevers in het Uitgeverscentrum. Er staat bij hoe deze samenhangen met de categorieën die beschikbaar zijn voor gebruikers:

In het Uitgeverscentrum Op het tabblad Kiosk in Google Nieuws

Architectuur

Huis en tuin

Onroerend goed

Entertainment

Gebeurtenissen

Huis en tuin

Entertainment

Kunst

Knutselen en hobby's

Design

Mode en lifestyle

Eten en drinken

Huis en tuin

Lifestyle voor mannen

Ouderschap en kinderen

Huisdieren

Fotografie

Winkelen

Maatschappelijk welzijn

Special interest

Reizen

Lifestyle voor vrouwen

Special interest

Nieuws en politiek

Zakelijk

Lokaal

Nieuws en politiek
Gezondheid en fitness Gezondheid en fitness
Wetenschap en technologie Wetenschap en technologie

Sport

Motorvoertuigen

Sport
Eten en drinken Eten en drinken

Distributie

Belangrijk: Wijzigingen in de instellingen voor internationale distributie worden onmiddellijk van kracht.

Links naar content uit je publicatie zijn standaard beschikbaar voor lezers over de hele wereld. Als je dit wilt beperken, kun je toestaan of blokkeren dat specifieke landen links zien naar content uit je publicatie.

Je kunt je content ook vinden in alle zoekresultaten of alleen in specifieke Google-producten, zoals Chromecast, Google Play en de Google Assistent.

Meer informatie over Nieuws met Tekst-naar-spraak op de Assistent.

De distributie-instellingen wijzigen

1. Open het Uitgeverscentrum.
  2. Selecteer je publicatie.
  3. Klik op Google Nieuws en dan Bewerken.
  4. Klik in het gedeelte Distributie onder Landen op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Selecteer de landen die je wilt toestaan of blokkeren.