Ilmoitimme äskettäin julkaisusivujen päivityksestä. Lue lisää täältä.

Mikä on Google Uutisnostot?

Vuoden 2020 loppupuolella lanseerattiin uutisalusta nimeltään Google Uutisnostot. Osallistuvat julkaisijat voivat jakaa alustalla asiantuntemusta ja toimitustensa ääntä uudenlaisessa tarinallisessa kokemuksessa.

Alusta toimii lisäksi maailmanlaajuisena sisältölisenssiohjelmana. Google maksaa osallistuville julkaisijoille laadukkaan journalismin valikoimisesta, mikä tekee uutisalustasta toimivan sekä lukijoille että julkaisijoille.

Alustan avulla julkaisijat ja palkitut uutishuoneet voivat tarjota lukijoille lisää paikallisia, kansallisia ja kansainvälisiä uutisia sekä auttaa heitä ymmärtämään ajankohtaisia aiheita. Ulkoasu ja brändäys ovat uutisorganisaatioiden suorassa valvonnassa, jolloin ne voivat luoda syvempiä yhteyksiä yleisöönsä.

Osallistuvat julkaisijat voivat Google Uutisnostojen avulla paketoida Googlen uutistuotteissa (tällä hetkellä Google Uutiset ja Discover) näkyviä juttuja yksilöllisesti. Alustalla voidaan havainnollistaa uutisjuttuja paremmin ja korostaa niiden kontekstia erilaisilla ominaisuuksilla, kuten aikajanoilla, tyylitellyillä uutispaneeleilla, aiheeseen liittyvillä artikkeleilla ja luettelokohdilla.

Tämä lähestymistapa eroaa muista Google Uutisten tuotteista, sillä julkaisijat voivat valita paremmin, mitkä jutut ovat lukijoiden nähtävillä ja miten ne esitetään.

Jotta lukijoiden on helpompi löytää uutta sisältöä, Google Uutisnostoissa on maksuton pääsy valittuihin artikkeleihin, jotka muuten olisivat julkaisijan sivustolla maksumuurin takana.

Tämä alusta on lanseerattu tietyillä alueilla, ja lisää alueita tulee pian.

Lue lisää Google Uutisnostoista.

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.