Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Palautuskäytäntöjen lisääminen (Shopify-käyttäjät)

Tämä artikkeli on tarkoitettu Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen käyttäjille
Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa Shopify-käyttäjiä koskevien palautuskäytäntöjen luomisesta Merchant Center Nextissä, klikkaa tästä.

Palautuskäytäntö määrittää, milloin asiakkaat voivat tehdä palautuspyyntöjä ja miten palautusmaksuja käsitellään kaupassasi. Jos haluat antaa asiakkaille mahdollisuuden palautuspyyntöihin, laita itsepalvelupalautus päälle Shopifyn hallinnointisivulla.

This image showcases how return policy attributes are displayed in Merchant Center.

Sisällys

Hyödyt

• Paranna asiakasluottamusta: Selkeät palautuskäytännöt voivat lisätä asiakkaiden luottamusta kauppaasi kohtaan. Asiakkaat ostavat kaupastasi todennäköisemmin, kun he tietävät voivansa palauttaa tuotteen, jos he eivät ole siihen tyytyväisiä. Tämä parantaa ostokokemusta, ja näin voit myös todennäköisemmin saada Arvostettu kauppias ‐merkin.
  • Paranna tuotteiden tuloksia: Palautuskäytäntö on tärkeä tekijä ostosta puntaroiville potentiaalisille asiakkaille. Sen näkyminen mainoksissa ja tuotelistauksissa merkintöjen kautta voi parantaa tuotteiden kokonaistuloksia.
  • Erotu kilpailijoista: Houkuttele lisää asiakkaita ja vahvista luottamusta esittelemällä maksuttomia ja laajennettuja palautuskäytäntöjä.

Ohjeet palautuskäytäntöjen lisäämiseen

Voit ottaa maksuttomat palautukset käyttöön lisäämällä palautuskäytäntöihin tarkat tiedot palautuskuluista ja palautusjaksosta. Voit muokata palautuskäytäntöä suoraan Shopifyssa tai Kauppiaskeskus-tililläsi.

Vaihe 1/2: Lisää palautuskäytäntö Shopifyhin

Voit joko lisätä palautuskäytännöt Shopifyn hallinnointisivulla tai luoda kirjallisen palautushyvityskäytännön. Lue lisää palautussääntöjen ja palautuskäytännön lisäämisestä Shopifyssa.

Vaihe 2/2: Ilmoita palautuskäytännöt Googlelle

Voit ottaa palautukset käyttöön luomalla palautuskäytäntöjä Kauppiaskeskus-tililläsi. Voit liittää palautuskäytännöt kaikkiin tuotteisiin, tiettyihin tuoteryhmiin tai yksittäiseen tuotteeseen käyttämällä palautuskäytäntötunniste [return_policy_label] ‑määritettä tuotesyötteessä.

Palautussääntöjen lisääminen Kauppiaskeskuksessa

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilillesi ja klikkaa työkalu- ja asetuskuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  2. Valitse työkaluvalikosta Toimitus ja palautus.
  3. Klikkaa Palautukset-välilehteä.
  4. Valitse yläreunan kentästä Lisää käytäntö.

Katso, miten voit lisätä palautuskäytännöt Shopping-mainoksille ja maksuttomille listauksille.

Parhaat käytännöt

• Palautuskäytännöt ovat asiakkaille tärkeä ostopäätökseen vaikuttava tekijä. Kun tarjoat maksuttoman palautuksen, maksuttoman vaihdon tai pidemmät palautusjaksot, asiakkaat voivat ostaa todennäköisemmin sinulta kuin muilta.
  • Esimerkiksi 30 tai 90 päivän palautusoikeus tai elinikäinen takuu voivat vahvistaa asiakkaiden luottamusta yritystä kohtaan, lisätä myyntiä, edistää uskollisuutta, vähentää palautusten määrää, johtaa positiivisiin arvosteluihin sekä parantaa brändin mainetta.
  • Jos haluat tarjota juhlapyhinä tavallista pidemmän palautusjakson, voit luoda kausiluonteisen poikkeuksen valitsemallesi aikavälille.
  • Ilmoita palautuskäytännön poikkeuksista (esim. loppuunmyynnistä tai pilaantuvista tuotteista) luomalla poikkeuskäytäntö.

Aiheeseen liittyvä linkki