Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Shopping-trendit

Tämä artikkeli on tarkoitettu Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen käyttäjille

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Shopping-trendeistä saat suosituksia ja vinkkejä, jotka perustuvat tuotteisiisi liittyvien aiheiden hakukysyntään.

Näin se toimii

Shopping-trendit voivat auttaa sinua tekemään strategisia päätöksiä maksullisten ja orgaanisten Google-työkalujen käytöstä, jotta käyttäjät näkevät tuotteesi todennäköisemmin verkossa etsiessään niitä tai samankaltaisia tuotteita.

Miten Google kerää dataa

Google tarkistaa Kauppiaskeskus-tilisi tuotetiedot sekä sivustosi tiedot ja tarjoaa niihin liittyvien hakutrendien perusteella sinulle personoituja suosituksia ja vinkkejä. Jos esimerkiksi yritykseesi liittyviin aiheisiin tai sen tarjoamiin tuotteisiin liittyvien hakujen määrä kasvaa merkittävästi, Google saattaa suositella kyseisiä tuotteita esittelevän mainoskampanjan käynnistämistä. Näin voit hyödyntää kasvaneen kysynnän.

Aihetrendit ja tuotetrendit

Aihetrendit

Aihetrendi näyttää aiheen suosion kehityksen ajan mittaan Google Haussa sekä suosion vaihtelut tietyllä aikavälillä. Vaihtelu tai muutos suhteutetaan valitun aiheen suosion huippuun tai valitun aiheen yhteydessä näkyvän minkä tahansa muun aiheen suosion huippuun.

Aiheen suosion korkein mahdollinen arvo on 100. Jos aiheen arvo on syyskuussa 100 ja joulukuussa 50, aiheen suosio oli joulukuussa puolet pienempi kuin syyskuussa.

Kuva aihetrendejä koskevasta välilehdestä, joka sisältää viivakaavion suosituista trendeistä Haussa

Tuotetrendit

Tuotetrendit perustuvat tiettyjen tuotteiden dataan.

Tuotetrendit sisältävät kaksi suositustaulukkoa:

• Ensimmäisessä taulukossa näkyvät suosituimmat tuotteet eli tuotteet, joita on haettu eniten.
  • Toisessa taulukossa näkyvät nousussa olevat tuotteet eli tuotteet, joiden hakujen määrä on kasvanut eniten valitulla ajanjaksolla.

Kuva "Shopping-trendit"-välilehdestä, jossa näkyy muistiinpanoja suosituista tuotteista Haussa

Huom. Aihe- ja tuotetrendeissä näkyvät tiedot perustuvat oletusarvoisesti tuotteisiin, joita tiedämme sinun myyvän.

Suositukset

Google voi suositella Kauppiaskeskus-tililtä sekä aihe- ja tuotetrendeistä kerätyn datan perusteella esimerkiksi tuotekokoelman luomista. Voit mainostaa kokoelman tuotteita esimerkiksi sähköpostitse tai muiden markkinointikanavien, kuten mainoskampanjoiden kautta. Suositukset perustuvat kuluttajien luoman kysynnän kasvuun tai laskuun. Lue lisää Shopping-kampanjoista.

Kysyntäennuste

Kysyntäennusteiden avulla saat käsityksen siitä, miten myymiesi kategorioiden kysynnän odotetaan muuttuvan seuraavien 90 päivän aikana. Kysyntäennustedataa analysoimalla voit päättää, mitä tuotteita sinun kannattaa tilata ja kuinka paljon sekä millaisilla hinnoilla ja tarjouksilla saat myytyä tuotevarastosi liiketoimintatavoitteisiisi sopivalla vauhdilla.

Kuva kysyntäennusteominaisuudella luodusta viivakaaviosta, joka kuvaa eri aiheisiin liittyvien hakujen määrää ajan mittaan