In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over nalevingswaarschuwingen voor producten

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

U moet alle wettelijk vereiste kenmerken voor uw producten indienen om ervoor te zorgen dat de advertenties en gratis vermeldingen die we aan online kopers tonen, voldoen aan alle lokale regelgeving. Als producten ontbrekende of onjuiste waarden hebben voor wettelijk vereiste kenmerken, worden ze geclassificeerd als producten die niet aan de vereisten voldoen en krijgen ze een nalevingswaarschuwing in Merchant Center.

Opmerking: We gebruiken geautomatiseerde systemen om producten te herkennen die in strijd kunnen zijn met lokale regelgeving. Alle producten van alle verkopers worden gecheckt.

Als een product onterecht is gemarkeerd als een product dat niet aan de vereisten voldoet, kunt u een beoordeling aanvragen in Merchant Center. In dit artikel leggen we uit waar de lijst staat met producten die niet aan de vereisten voldoen en hoe u een handmatige beoordeling kunt aanvragen.

Instructies

Voer deze stappen uit om de producten te vinden die zijn gemarkeerd als producten die niet aan de vereisten voldoen:

1. Ga in uw Merchant Center-account naar Producten.
  2. Klik daarna op Diagnostische gegevens.
  3. Ga naar het tabblad Problemen met artikelen.
  4. Zoek de nalevingswaarschuwing in de lijst met problemen, bijvoorbeeld: Ontbrekende mogelijk vereiste waarde [unit_pricing_measure]. U herkent deze waarschuwingen aan het waarschuwingsicoon Warning.
  5. Klik om een voorbeeldvermelding te bekijken op Voorbeelden bekijken in de kolom Getroffen artikelen.
  6. Als u een complete lijst (.csv) van alle getroffen artikelen wilt downloaden, klikt u op de knop Downloaden Download aan het einde van de rij.

Waarom krijgt een product steeds opnieuw een waarschuwing?

Soms worden producten in ons geautomatiseerde proces gemarkeerd omdat ze termen of beschrijvingen bevatten die betrekking hebben op vergelijkbare producten met wettelijk vereiste kenmerken.

U kunt dat probleem misschien oplossen door een handmatige beoordeling aan te vragen voor een product dat automatisch is gemarkeerd als Voldoet niet op uw productpagina (de knop Beoordeling aanvragen vindt u in het gedeelte Artikelstatus).

Als we uw product beoordelen en bepalen dat het niet voldoet aan het beleid, kunt u niet opnieuw een handmatige beoordeling aanvragen voor hetzelfde product.

Een handmatige beoordeling aanvragen van een product met een nalevingswaarschuwing

In sommige gevallen kunt u een handmatige beoordeling aanvragen voor een afzonderlijk product met een nalevingswaarschuwing. Als dat mogelijk is, ziet u in de kolom Acties in het gedeelte Artikelstatus op de overzichtspagina van het product de optie Beoordeling aanvragen. Voer deze stappen uit om een handmatige beoordeling aan te vragen voor een van deze producten:

1. Zoek het artikel in de lijst Alle producten onder Producten in uw Merchant Center-account.
  2. Klik op de titel van het product.
  3. Klik in het gedeelte Artikelstatus op Beoordeling aanvragen naast de nalevingswaarschuwing die u wilt laten beoordelen.
  4. U krijgt een pop-up te zien met een link naar de toepasselijke lokale regelgeving.
  5. Lees de voorschriften en vink het vakje aan om aan te geven dat u de informatie heeft gelezen.
  6. Klik op Handmatige beoordeling aanvragen.
Opmerking: U kunt deze handmatige beoordeling alleen voor wettelijke waarschuwingen en voor 1 product tegelijk aanvragen. Het is op dit moment niet mogelijk om bulksgewijs handmatige beoordelingen aan te vragen. Neem contact op met support voor extra ondersteuning.

Het kan 3 werkdagen duren voordat de handmatige beoordeling is afgerond. Als er voor uw producten geen wettelijk vereiste kenmerken vereist zijn, wordt de waarschuwing binnen 24 uur verwijderd. Als we uw product beoordelen en bepalen dat de waarschuwing terecht is, kunt u niet opnieuw een handmatige beoordeling voor hetzelfde product aanvragen.