Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

YouTube Store ‑syötteet

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

YouTube Store -rekisteröitymistä suositellaan

• sisällöntuottajille (eli kauppiaille), joilla on YouTube-kanava ja jotka haluavat myydä tuotteitaan kanavalla
  • YouTube Store ‐alustoille, joilla ylläpidetään sellaisten sisällöntuottajien tuotteita, jotka haluavat myydä tuotteitaan YouTube-kanavallaan.

Rekisteröitymistarjoukset suoraan Google Kauppiaskeskus ‐tilillä sisällöntuottajana

Jos olet kutsun saanut sisällöntuottaja ja täytät tarvittavat ehdot, voit lisätä tuotteitasi YouTube Storeen. Sinun on ladattava tuotesyötteesi Kauppiaskeskukseen ja yhdistettävä Google Analytics ‐tilisi. Sen jälkeen sinun on linkitettävä syöte YouTube-kanavaasi ja ylläpidettävä tuotteita YouTube Studiossa.

YouTube Store [YouTube_store] ‐kohde lisätään tuotesyötteeseesi Google Kauppiaskeskuksessa, kun olet tehnyt alla mainitut rekisteröitymisvaiheet.

Jos sinulla on Shopify- tai Cafe24-kauppa, katso YouTuben ohjekeskuksesta, miten voit yhdistää kauppasi YouTubeen.

Jos et ole kummallakaan näistä alustoista, ota yhteyttä YouTuben edustajaan selvittääksesi kelpoisuusvaatimukset. Lue lisää YouTube Store ‐ominaisuuksien käytön aloittamisesta kanavallasi.

Rekisteröitymistarjoukset YouTube Store ‐alustoilla sisällöntuottajana

Jos tuotetarjouksiasi hostataan kumppanin YouTube Store ‐alustalla, ota yhteyttä suoraan kyseiseen yhteistyökumppaniin, jos haluat lisätä tuotteita, esittää kysymyksiä tai saada apua ongelmatilanteisiin.

Rekisteröitymistarjoukset YouTube Store ‐alustana

Jos haluat rekisteröityä tai olet jo rekisteröitynyt ohjelmaan YouTube Store ‐alustana (Store-alustat tai Store-jälleenmyyjät), tutustu rekisteröitymisohjeisiin Kauppiaskeskuksessa ja Google Analyticsissa.

Yleiskatsaus

YouTube Store ‐alustat (eli Store-alustat ja Store-jälleenmyyjät) tukevat sisällöntuottajien useita kauppoja ja suosittelevat linkin muodostamista kaupoista YouTube-kanaviin. Sisällöntuottajien on hyväksyttävä tämä YouTube Studiossa. YouTube Store ‐alustat voivat järjestää tuotteet yhdeksi fiidiksi sisällöntuottajan kauppaa kohden tai tarjota tuotteita useille sisällöntuottajille yhdellä fiidillä. Molemmissa tapauksissa YouTube Store ‐alustojen on lisättävä kullekin tuotetarjoukselle omat määritteet. Näillä määritteillä on ilmoitettava YouTubelle, millä sisällöntuottajien kanavilla tuotteita tarjotaan.

Huom. Lue lisää kaupan lisäämisestä, poistamisesta ja ylläpitämisestä YouTubessa ja siitä, miten YouTube Store ‐alusta voi osallistua ohjelmaan.

Rekisteröityminen Kauppiaskeskukseen

YouTube Store ‐alustojen on rekisteröidyttävä Google Kauppiaskeskukseen käyttämällä kauppiaan vakiorekisteröitymistä. Saat tukea YouTube-edustajalta, joka hoitaa rekisteröitymiseen liittyviä prosesseja YouTubessa. Sinun on noudatettava kaikkia YouTube Store ‐käytäntöjä.

Syötteet

Kun lataat sisällöntuottajien syötteitä, sinun on lisättävä seuraavat omat määritteet kunkin tuotteen ensisijaiseen syötteeseen. Tuotetiedot voi ladata tavallisen Content APIn tai tiedostopohjaisten latausmenetelmien avulla:

• youtube store url: Linkki kanavan kauppaan
  • youtube store name: Kanavan kaupan luettavissa oleva nimi
  • youtube channel id: YouTube-kanavatunnus
  • youtube group id: Yksilöllinen tunnus, joka on muotoa <company_id/name>:<brand>

Huom. youtube group id on staattinen määrite, joka liitetään kanavaan kaupan linkitysehdotuksen hyväksynnän jälkeen. Jos haluat tehdä muutoksia sisällöntuottajakaupan youtube group id:hen, ota yhteyttä YouTube Storen tekniseen kumppaniisi. Älä päivitä määritettä, kun sisällöntuottaja muuttaa kaupan luettavissa olevan nimen, koska tällöin YouTube ei löydä siihen liittyviä tuotteita.

Useita kanavia operoivien sisällöntuottajien ylläpitäminen: Jos haluat tarjota tuotteita yhden sisällöntuottajan useilla kanavilla, esimerkiksi kun sisällöntuottajalla on käytössään useita kanavia ja hän haluaa linkittää ne kaikki kauppaansa, käytä tuotteille youtube channel id ‐kenttiä toistuvasti.

Rekisteröityminen valmis

Kun olet tehnyt kaikki edellä mainitut vaiheet, YouTube Store [YouTube_store] ‐kohde näkyy Kauppiaskeskuksen syötteessä uuden kanavan tuotteiden kohdalla.

Valitse, miten esittelet tuotteitasi

Kun olet tehnyt rekisteröinnin Kauppiaskeskuksessa edellä olevien ohjeiden mukaisesti, katso YouTuben ohjekeskuksesta ohjeet kaupan lisäämiseen, poistamiseen ja ylläpitämiseen YouTubessa.