In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Externe verkoper-ID [external_seller_id]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Het kenmerk externe verkoper-ID [external_seller_id] wordt gebruikt door marktplaatsen om specifieke verkopers te identificeren als ze producten uploaden naar hun account met meerdere verkopers.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Required Vereist voor accounts met meerdere verkopers

Gebruik het kenmerk externe verkoper-ID [external_seller_id] als u een marktplaats heeft en producten voor verschillende verkopers uploadt naar uw account met meerdere verkopers.

De waarde die voor dit kenmerk wordt opgegeven, moet de unieke externe ID zijn van een specifieke verkoper op een specifieke marktplaats. Gebruik voor alle landen en talen dezelfde ID voor dezelfde verkoper op dezelfde marktplaats.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Tekenreeks (ASCII-tekens)
Limieten 1-50 tekens, hoofdlettergevoelig, decimale cijfers, koppeltekens, underscores, punten, tildes ([0-9a-zA-Z.~_-]{1,50})
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds seller_public_identifier-1991
XML-feeds <g:external_seller_id>seller_public_identifier-1991</g:external_seller_id>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te laten zien. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten via uw Merchant Center-account.

• Geef geen tekens op die niet expliciet zijn toegestaan. Voorbeelden van niet-toegestane tekens zijn spaties, besturingstekens, komma's en haakjes. Gebruik UTF-8-codering om compatibiliteitsproblemen te voorkomen.
  • Gebruik dit kenmerk alleen als u een marktplaats heeft en een account voor meerdere verkopers gebruikt.