In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Kenmerken en kenmerkwaarden opgeven

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Voor succesvolle advertenties en gratis vermeldingen is het belangrijk dat u de productgegevens in de juiste indeling bij Google aanlevert. We gebruiken deze gegevens om uw advertenties en vermeldingen te maken en te koppelen aan de juiste zoekopdrachten. U vindt een volledige lijst met beschikbare kenmerken in de productspecificaties.

Op deze pagina

Aan de slag

U kunt uw productgegevens op verschillende manieren uploaden, bijvoorbeeld via een spreadsheet, feeds of de Content API. Bij al deze manieren en voor elk product dat u wilt adverteren, moet u waarden toevoegen voor de kenmerken die vereist en van toepassing zijn.

Kenmerken en subkenmerken opgeven

Elk productkenmerk, en de bijbehorende subkenmerken, heeft een beschrijvende naam en een technische naam. De technische naam staat altijd tussen vierkante haakjes en kan underscores bevatten, zoals [subscription_cost].

In het Engels zijn de beschrijvende en technische namen vaak hetzelfde, op de opmaak na. In alle andere talen tonen we de beschrijvende naam in de lokale taal en blijft de technische naam altijd in het Engels.

Bij sommige subkenmerken moet u de naam van het kenmerk, de naam van het subkenmerk en de waarde voor het subkenmerk opgeven. Als u bijvoorbeeld het kenmerk verzending [shipping] toevoegt, moet u eerst de technische naam van het kenmerk (shipping) opgeven. Daarna voegt u tussen haakjes de technische namen van de subkenmerken toe, gescheiden door een dubbele punt ( : ).

Dit ziet er dan ongeveer zo uit: shipping(country:postal_code:price).

Daarna geeft u een reeks kenmerkwaarden op in de specifieke indeling van elk subkenmerk, zoals: US:80302:6.49 USD.

Als u kenmerken en subkenmerken voor productgegevens opgeeft, gebruikt u altijd de Engelse technische namen. Het doelland, de taal van uw feed en de taal van uw Merchant Center-account maken daarbij niet uit.

Opmerking: Voor bepaalde kenmerken accepteerden we eerder ook de vertaalde kenmerknamen voor een beperkt aantal talen. Dit geldt niet voor nieuwe kenmerken. Ook kunnen we niet garanderen dat deze kenmerknamen ondersteund blijven voor andere talen dan het Engels. We raden u daarom aan alle kenmerknamen in het Engels op te geven.

Kenmerkwaarden opgeven

Voor verschillende kenmerkwaarden gelden verschillende indelingsregels, bijvoorbeeld voor type, limieten en ondersteunde bestandsindelingen. U vindt deze specificaties in de afzonderlijke artikelen over elk kenmerk. Voor sommige kenmerken, zoals beschrijving [description], kunt u tekenreeksen in elke taal opgeven. Voor andere kenmerken, zoals staat [condition], moet u kiezen uit vooraf gedefinieerde, ondersteunde waarden. Deze geeft u in het Engels op. Voor het kenmerk staat [condition] gaat het om de waarden new, refurbished en used.

Als u ondersteunde waarden moet gebruiken voor een kenmerk, zoals bij staat [condition], geeft u deze waarden in het Engels op. Uw land van verkoop, de taal van uw feed en de taal van uw Merchant Center-account maken daarbij niet uit.

Google-productcategorieën opgeven

Google-productcategorie [google_product_category] is een optioneel kenmerk waarmee u de classificatie van een product in de taxonomie van Google definieert. Alle producten krijgen automatisch een productcategorie toegewezen als u ze toevoegt aan Merchant Center, maar met dit kenmerk kunt u deze voor bepaalde producten overschrijven. Als uw product tot een Google-productcategorie behoort waarvoor uitzonderingen op bepaalde richtlijnen zijn toegestaan, zorgt u er op deze manier voor dat de informatie klopt.

Als u dit kenmerk wilt gebruiken, moet u de numerieke ID opgeven of het volledige pad van de productcategorie in de Google-taxonomie. Gebruik niet zowel het pad als de ID. Google-productcodes zijn beschikbaar in veel, maar niet alle talen.

Als de taxonomie met productcodes niet beschikbaar is in uw taal, gebruikt u de Engelse waarden of de numerieke ID.

U kunt op 2 manieren een lijst met Google-productcategorieën downloaden:

Voorbeelden

Kenmerk

Kenmerk Hoe u het kenmerk opgeeft
Id [id] id
Leeftijdsgroep [age_group] age_group

Kenmerk met ondersteunde waarden

Kenmerk Voorbeeldwaarde voor het kenmerk
Staat [condition] new
Beschikbaarheid [availability] in_stock

Kenmerk met vrije tekst

Kenmerk Voorbeeldwaarde voor het kenmerk
Id [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_contract
Titel [title] Google Pixel 5" 32 GB Zilver (met contract)

Subkenmerk

Kenmerk/subkenmerk Hoe u het subkenmerk opgeeft
Verzending [shipping]
  • Land [country]
country
  • Postcode [postal_code]
postal_code
  • Prijs [price]
price
  • Minimale verwerkingstijd [min_handling_time]
min_handling_time
  • Minimale bezorgduur [min_transit_time]
min_transit_time

Subkenmerk met ondersteunde waarden en vrije waarden

Kenmerk/subkenmerk Voorbeeldwaarde voor het subkenmerk
Abonnementskosten [subscription_cost]
  • Periode [period]
month
  • Duur van periode [period_length]
12
  • Bedrag [amount]
50 EUR

Google-productcategorie

U kunt de numerieke ID of het volledige pad van de productcategorie opgeven. Gebruik ze niet allebei. Als de taxonomie met productcodes niet beschikbaar is in uw taal, gebruikt u de Engelse waarden of de numerieke ID.

Als u het volledige productpad vermeldt:

Kenmerk Voorbeeldwaarde voor het kenmerk
Id [id] bird_feed_wild_15lb
Titel [title] De Boer Vogelvoer
Google-productcategorie [google_product_category] Dieren > Benodigdheden voor huisdieren > Benodigdheden voor vogels > Vogelvoer

Als u de numerieke ID vermeldt:

Kenmerk Voorbeeldwaarde voor het kenmerk
Id [id] bird_feed_wild_15lb
Titel [title] De Boer Vogelvoer
Google-productcategorie [google_product_category] 4990