Crisisgerelateerde meldingen in Google Maps

Als er een actieve crisis is in je huidige kaartweergave, zie je mogelijk een melding met updates en veiligheidsinformatie over de gebeurtenis. Actieve crisissituaties zijn bosbranden, overstromingen en aardbevingen.

Crisisgerelateerde meldingen worden in deze gevallen weergegeven op je kaart:

• Je zoekt naar een gebied met een bosbrand en gebruikt het juiste zoomniveau
  • Je selecteert een navigatieroute in een gebied dat is getroffen door een crisis

Het crisisblad gebruiken

Tik in de melding op het crisisicoon of de meldingskaart om het crisisblad uit te vouwen.

Het blad kan ook meer informatie, updates en nieuwsartikelen over de crisis bevatten.

Meer informatie over de gebeurtenis bekijken en delen

Bij 'Over':
  • Bekijk een overzicht van de gebeurtenis en andere informatie over wat er aan de hand is.
  • Selecteer Delen  om de gebeurtenis te delen.
  • Als u de locatie van de gebeurtenis wilt delen, selecteert u Locatie delen.
Bij 'Hulp en informatie' vindt u een lijst met gerelateerde externe hulpbronnen.

Wegafsluitingen melden om anderen te helpen de weg te vinden

1. Open de Google Maps-app .
  2. Open het crisisblad. Selecteer onder 'Gevolgen voor navigatie' de optie Wegafsluiting melden.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Feedback sturen over het crisisblad

1. Open de Google Maps-app .
  2. Open het crisisblad. Selecteer bij 'Wat vind je ervan?' de optie Feedback sturen.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Hulp krijgen bij crisisgerelateerde meldingen

Via meldingen wordt informatie bij nood van lokale, nationale of internationale autoriteiten makkelijk toegankelijk gemaakt tijdens een crisis. Deze informatie kan worden uitgelicht op Google Maps. Voorbeelden van crisisinformatie zijn noodnummers, websites of kaartvisualisaties voor een gedetailleerde weergave.

Google Maps toont meldingen voor deze natuurrampen:

• Aardbevingen
  • Overstromingen
  • Orkanen of tyfoons
  • Tropische stormen
  • Natuurbranden
Selecteer het icoon op de kaart om de melding te openen en meer informatie over de crisis te krijgen.
Tip: De begrenzingen van bosbranden worden mogelijk niet op alle zoomniveaus weergegeven.

Informatie krijgen over actieve bosbranden

Je kunt op verschillende manieren informatie zoeken over bosbranden op Google Maps. Deze informatie kan op verschillende manieren worden weergegeven op de kaart.
Informatie zoeken over bosbranden

Je kunt op de kaart op verschillende manieren informatie vinden over actieve bosbranden.

• De bosbranden-laag aanzetten: Tik op Lagen Lagen en dan de knop Bosbranden.
  • Zoeken naar de brand: Geef in het zoekvak van Google Maps een brandgerelateerde zoekopdracht op, zoals 'bosbranden', of de naam van een specifieke brand. Tik op het resultaat om de laag weer te geven.
  • Tik op de banner voor brandmeldingen: Als de locatie van een actieve brand overlapt met het zichtbare gedeelte van de kaart, wordt er een banner voor brandmeldingen weergegeven op het blad Ontdekken op het startscherm van Maps. Tik op de banner om de laag aan te zetten.
Tip: Bosbranden worden alleen op bepaalde zoomniveaus op de kaart weergegeven. Zoom in om beschikbare brandinformatie weer te geven op de kaart.
Informatie over bosbranden

Op de kaart kunnen bosbranden worden weergegeven door:

• Het bosbrandicoon  of een kleine rode cirkel
  • Een rode vorm die een geschat gebied vertegenwoordigt dat is getroffen door een bosbrand

Meer informatie over bosbranden

Tip: Soms zijn er geen actieve branden zichtbaar in de laag.

Meer informatie krijgen

Indien beschikbaar geven we meer informatie over een specifiek incident. Deze informatie wordt vermeld op het crisisblad dat is gekoppeld aan de brand en kan bestaan uit het volgende:

• Hulp en informatie van lokale autoriteiten
  • Nieuwskoppen
  • Informatie over de beheersbaarheid

Tik op het bosbrandicoon op de kaart om het infoblad van de crisis te openen.

Informatiebronnen voor bosbranden

Google Maps gebruikt verschillende bronnen om gegevens voor de laag Natuurbranden te verzamelen.

• Google SOS-meldingen: SOS-meldingen zijn bedoeld om informatie bij nood toegankelijker te maken tijdens een crisis. We brengen relevante, gezaghebbende content van het web, social media en uit Google-producten samen en brengen deze content onder de aandacht in Google-producten zoals Google Zoeken en Maps. Meer informatie over SOS-meldingen
  • Google Publieke boodschappen: Google Publieke boodschappen biedt toegang tot vertrouwde veiligheidsinformatie die rechtstreeks afkomstig is van autoriteiten over de hele wereld. Meer informatie over wie content levert voor Publieke boodschappen
  • National Interagency Fire Center (NIFC): De informatie over een groot deel van de branden in deze laag is afkomstig van NIFC via Wildland Fire Interagency Geospatial Services (WFIGS). Deze branden worden aangegeven met een punt op de kaart en geven het gemelde beginpunt van de brand aan. Een deel van deze branden kan worden aangeduid als 'geplande brand', ook bekend als een beheerbrand of een gecontroleerde brand, die wordt gebruikt in bosbeheer en om bosbranden te voorkomen. Branden die kleiner zijn dan 2 hectare worden niet getoond.

Sommige branden hebben een rode omtrek. Dat is het geschatte gebied dat door de brand is getroffen. Meer informatie over grenskaarten

Google verzamelt ook gegevens van de volgende organisaties:

• National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA)
  • National Meteorological Satellite Center (NMSC)
  • Japan Meteorological Agency (JMA)

De informatie over bosbranden in Google Maps is bij benadering. De omtrek van een daadwerkelijke brand kan enkele kilometers afwijken van de weergave op Maps. Check de officiële bronnen voor actuele omstandigheden.

Welke gegevens gebruiken we om meldingen over branden te genereren?

Voor het genereren van meldingen over branden gebruiken we een deep learning-model om de omvang van branden in realtime bij te houden op basis van satellietbeelden. Het model is gebaseerd op samenvoeging van hyperspectrale beelden van satellieten van derden, waaronder: