Kriisitiedotteet Google Mapsissa

Jos valitun karttanäkymän alueella on jokin aktiivinen kriisi, saatat nähdä tilannetta koskevia päivityksiä ja turvallisuustietoja. Aktiivisia kriisejä ovat muun muassa maastopalot, tulvat ja maanjäristykset.

Voit nähdä kartalla kriisitiedotteita, kun

• haet aluetta, jolla on maastopalo, ja olet valinnut sopivan zoomaustason
  • valitset navigointireitin, joka kulkee kriisin vaikutusalueen kautta.

Käytä kriisitietosivua

Voit laajentaa kriisitietosivun napauttamalla kriisin kuvaketta tai tiedotekorttia.

Tietosivulla voi olla myös kriisiin liittyviä lisätietoja, päivityksiä ja uutisartikkeleita.

Jaa tapahtuma ja lue lisätietoja

Tietoja-kohta:
  • Näkyvissä on tapahtuman yhteenveto ja muita tapahtumaa koskevia tietoja.
  • Voit jakaa tapahtuman valitsemalla Jaa .
  • Voit jakaa tapahtuman sijainnin valitsemalla Jaa sijainti.
Ohje ja tiedot ‑kohdassa on aiheeseen liittyvien ulkoisten resurssien luettelo.

Ilmoita suljetut tieosuudet, jotta navigointi alueella helpottuu

1. Avaa Google Maps ‑sovellus .
  2. Avaa kriisitietosivu. Valitse Vaikutus navigointiin ‑kohdasta Ilmoita suljetusta tieosuudesta.
  3. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Lähetä palautetta kriisitietosivusta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus .
  2. Avaa kriisitietosivu. Valitse Mitä mieltä olet? ‑kohdasta Lähetä palautetta.
  3. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Kriisitiedotteet

Tiedotteiden ansiosta paikallisten, valtakunnallisten tai kansainvälisten viranomaisten hätätilannetiedot ovat kriisin aikana helposti nähtävillä. Nämä tiedot näkyvät korostettuina Google Mapsissa. Esimerkkejä kriisitiedoista ovat hätänumerot, verkkosivustot tai tarkemman näkymän tarjoavat kartan visualisoinnit.

Google Mapsissa näkyy seuraaviin luonnonkatastrofeihin liittyviä tiedotteita:

• maanjäristykset
  • tulvat
  • hurrikaanit tai taifuunit
  • trooppiset myrskyt
  • maastopalot .
Avaa tiedote ja katso lisätietoja katastrofista valitsemalla kartalla näkyvä kuvake.
Vinkki: Metsäpalon rajat eivät välttämättä näy kaikilla zoomaustasoilla.

Näin saat tietoja aktiivisista maastopaloista

Voit hakea Google Mapsista tietoja maastopaloista monilla eri tavoilla. Tiedot saattavat näkyä kartalla eri muodoissa.
Näin voit saada tietoja maastopaloista

Voit etsiä kartalta tietoja aktiivisista maastopaloista usealla eri tavalla:

• Siirry Maastopalot-tasolle: Napauta Tasot Tasot ja sitten Maastopalot-painike.
  • Hae maastopaloa: Lisää Google Mapsin hakukenttään maastopaloon liittyvä hakulauseke (esim. "maastopalot" tai tietyn maastopalon nimi). Napauta tuloksia, niin taso tulee näkyviin.
  • Napauta maastopalon tiedotebanneria: Jos aktiivisen maastopalon sijainti on kartalla näkyvällä alueella, maastopalosta kertova tiedotebanneri näkyy Mapsin aloitusnäytön Tutustu-kohdassa. Siirry tasolle napauttamalla banneria.
Vinkki: Maastopalot näkyvät kartalla vain tiettyjä zoomaustasoja käytettäessä. Lähennä karttaa, jotta näet maastopalotietoja kartalla.
Maastopalot

Maastopalot voidaan merkitä kartalla seuraavilla tavoilla:

• Maastopalokuvake tai pieni punainen ympyrä
  • Punainen muoto, joka on suunnilleen maastopalon vaikutusalueen kokoinen

Lue lisää maastopalojen vaikutuksen alaisista alueista.

Huom. Tasolla ei välttämättä aina näy aktiivisia maastopaloja.

Lisätiedot

Tarjoamme tapauksista mahdollisuuksien mukaan lisätietoja. Nämä tiedot näkyvät maastopaloon liittyvällä kriisitietosivulla, ja ne voivat sisältää

• paikallisviranomaisten toimittamia ohjeita ja tietoja
  • uutisotsikoita
  • tietoja maastopalon hallinnasta.

Voit avata kriisitietosivun napauttamalla kartalla näkyvää maastopalokuvaketta.

Maastopalotietojen lähteet

Google Maps kerää Maastopalot-tasoa varten dataa useista eri lähteistä.

• Googlen SOS-ilmoitukset: SOS-ilmoitusten tarkoituksena on parantaa hätätilannetietojen saatavuutta kriisitilanteissa. Relevanttia ja luotettujen tahojen julkaisemaa sisältöä kootaan verkosta, sosiaalisesta mediasta ja Googlen tuotteista, ja tiedot näkyvät Haussa, Mapsissa ja muissa Googlen tuotteissa. Lue lisää SOS-ilmoituksista.
  • Googlen Yleiset hälytykset: Yleiset hälytykset tarjoavat pääsyn luotettaviin turvallisuustietoihin, jotka tulevat suoraan eri maiden viranomaisilta. Katso, kuka toimittaa sisältöä Yleisiin hälytyksiin.
  • National Interagency Fire Center (NIFC): Monet tällä tasolla näkyvät maastopalot perustuvat tietoihin, jotka NIFC on toimittanut WFIGS:n (Wildland Fire Interagency Geospatial Services) kautta. Nämä maastopalot merkitään kartalla näkyvällä pisteellä. Piste ilmaisee kohdan, josta maastopalon on ilmoitettu saaneen alkunsa. Joidenkin maastopalojen kohdalla voi lukea "suunniteltu tulipalo". Nämä ovat hallinnassa olevia paloja, joita käytetään metsänhoidossa ja maastopalojen ehkäisemisessä. Alle viiden eekkerin (eli noin kahden hehtaarin) laajuiset maastopalot eivät näy kartalla.

Joidenkin maastopalojen ympärillä näkyy punainen ääriviiva. Se kertoo, mikä on palon arvioitu vaikutusalue. Lue lisää vaikutusaluekartoista.

Google kerää dataa myös seuraavista lähteistä:

Google Mapsin maastopalotiedot ovat suuntaa antavia. Palon todellinen raja saattaa olla kilometrien päässä Mapsissa näkyvästä kohdasta. Tarkista reaaliaikainen tilanne virallisista lähteistä.

Mitä dataa käytämme tulipalovaroitusten luomiseen?

Tulipalovaroitusten luomiseksi otamme käyttöön syväoppimismallin, joka seuraa tulipalojen laajuutta reaaliaikaisten satelliittikuvien avulla. Malli perustuu kolmannen osapuolen satelliittien ottamien huipputarkkojen hyperspektrikuvien yhdistämiseen: