Kriserelaterede underretninger i Google Maps

Hvis der er en aktiv krise, kan du i den aktuelle kortvisning muligvis finde en underretning med opdateringer og sikkerhedsoplysninger vedrørende hændelsen. Aktive kriser omfatter skov- eller steppebrande, oversvømmelser og jordskælv.

Kriserelaterede underretninger vises på dit kort, hvis:

• Hvis du søger efter et område, der omfatter en skovbrand, og er på det rigtige zoomniveau
  • Hvis du vælger en navigationsrute, der fører dig ind i et område, som er berørt af en krise.

Brug kriseinformationsarket

Tryk på kriseikonet eller underretningskortet i underretningen for at udvide kriseinformationsarket.

På arket vises der muligvis også flere oplysninger, opdateringer og nyhedsartikler vedrørende den aktuelle krise.

Få og del oplysninger om hændelsen

Under "Om:"
  • Find en oversigt over hændelsen og andre hændelsesrelaterede oplysninger.
  • Vælg Del () for at dele hændelsen med andre.
  • Vælg Del placering for at dele hændelsens geografiske placering med andre.
Find en liste over relaterede eksterne ressourcer under "Hjælp og oplysninger".

Rapportér vejspærringer for at hjælpe andre med navigationen

1. Åbn Google Maps-appen ().
  2. Åbn kriseinformationsarket. Vælg Rapportér vejspærring under "Indvirkning på navigation".
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Send feedback vedrørende kriseinformationsarket

1. Åbn Google Maps-appen ().
  2. Åbn kriseinformationsarket. Vælg Send feedback under "Hvad synes du?".
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Få oplysninger om kriserelaterede underretninger

Underretninger gør det let at få adgang til lokale, nationale eller internationale myndigheders oplysninger om nødsituationer i forbindelse med en krise. Disse oplysninger fremhæves i Google Maps. Eksempler på kriseoplysninger omfatter nødhjælpstjenesters telefonnummer, websites eller kortvisualiseringer med en detaljeret visning.

I Google Maps viser der advarsler om følgende naturkatastrofer:

• Jordskælv
  • Oversvømmelser
  • Orkaner eller tyfoner
  • Tropiske orkaner
  • Naturbrande
Vælg ikonet på kortet for at åbne advarslen og få flere oplysninger om den aktuelle naturkatastrofe.
Tip! En skov- eller steppebrands afgrænsning vises muligvis ikke på alle zoomniveauer.

Få oplysninger om aktive skov- og steppebrande

Du kan finde oplysninger om skov- og steppebrande på flere måder på Google Maps. Disse oplysninger vises muligvis i forskellige formater på dit kort.
Find oplysninger om skov- og steppebrande

Du har flere muligheder for at finde oplysninger om aktive skov- og steppebrande på dit kort:

• Slå laget Skov- og steppebrande til: Tryk på Lag Lag og derefter knappen Skov- og steppebrande.
  • Søg efter branden: Angiv en brandrelateret forespørgsel i søgefeltet i Google Maps, f.eks. "skov- og steppebrande" eller navnet på en enkeltstående brand. Tryk på resultatet for at vise laget.
  • Tryk på banneret for underretninger om brande: Hvis en aktiv brands placering overlapper med en synlig del af dit kort, vises et banner med en underretning om brand på arket Udforsk på startskærmen i Maps. Tryk på banneret for at aktivere laget.
Tip! Skov- og steppe brande vises kun på kortet på visse zoomniveauer. Sørg for at zoome ind for at se de tilgængelige brandoplysninger på kortet.
Oplysninger om skov- og steppebrand

På kortet kan skov- og steppebrande være angivet med:

• Ikonet for skov- og steppebrand  eller en lille rød cirkel
  • En rød form, der markerer et omtrentligt område, der er berørt af en skov- eller steppebrand

Få flere oplysninger om områder, der er berørt af skov- eller steppebrande.

Tip! Nogle gange er der ingen aktive brande, der er synlige i laget.

Få yderligere oplysninger

Når de er tilgængelige, stiller vi flere oplysninger til rådighed om den specifikke hændelse. Disse oplysninger, som angives på det kriseark, der er knyttet til branden, kan omfatte følgende:

• Hjælp og oplysninger fra lokale myndigheder
  • Nyhedsoverskrifter
  • Oplysninger om inddæmning

Tryk på brandikonet på kortet for at åbne kriseinformationsarket.

Kilder til oplysninger om skov- og steppebrand

Google Maps bruger flere kilder til at kompilere data til laget Skov- og steppebrande.

• Google SOS-meldinger: SOS-meldinger har til formål at gøre det nemmere at få info om katastrofesituationer. Vi samler relevant og pålideligt indhold fra nettet, sociale medier og Google-produkter og fremhæver derefter oplysningerne i Google-produkter som f.eks. Søgning og Maps. Få flere oplysninger om SOS-meldinger.
  • Google Offentlige varsler: Googles offentlige varsler giver adgang til pålidelige sikkerhedsoplysninger direkte fra myndigheder i hele verden. Få flere oplysninger om, hvem der leverer indhold til Offentlige varsler.
  • National Interagency Fire Center (NIFC): Info om mange af brandene i dette lag leveres af NIFC via Wildland Fire Interagency Geospatial Services (WFIGS). Disse brande er angivet med et punkt på kortet og angiver brandens arnested. Nogle af disse brande kan være navngivet med "planlagt brand", også kaldet en kontrolleret afbrænding, som bruges til administrering af skove og til forebyggelse af skov- og steppebrande. Brande på under fire hektar vises ikke.

Ved nogle brande vises et rødt omrids. Dette markerer det omtrentlige område, der er berørt af branden. Få flere oplysninger om grænsekort.

Google indsamler også data fra:

• National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA)
  • National Meteorological Satellite Center (NMSC)
  • Japan Meteorological Agency (JMA)

Oplysningerne om skov- og steppebrande i Google Maps er omtrentlige. Omridset af en faktisk brand kan variere med adskillige kilometer fra dens markering på Maps. Tjek de officielle kilder for at få oplysninger om de faktiske forhold.

Hvilke data bruger vi til at generere underretninger om brand?

For at kunne generere underretninger om brand anvender vi en model for dyb læring for at spore omfanget af brande ud fra satellitbilleder hentet i realtid. Modellen er baseret på en fusion af hyperspektrale billeder i superopløsning fra tredjepartssatellitter, heriblandt følgende: