Löydä esteettömiä paikkoja

Jos haluat nähdä esteettömät paikat Google Mapsin hakutuloksissa, muuta esteettömyysasetuksiasi. Google Mapsissa näkyvät esteettömyysmääritteet kertovat, pääseekö pyörätuolilla yrityksen ovesta sisään ja myös istumapaikoille, wc-tiloihin, hisseihin ja pysäköimään.

Esteettömien paikkojen etsiminen

Tärkeää: Voit löytää esteettömiä paikkoja Google Mapsista vain tietyissä maissa.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset Settings ja sitten Esteettömyysasetukset.
  3. Laita päälle Esteettömät paikat.

Hakutuloksissa esteettömien paikkojen yhteydessä näkyy pyörätuolikuvake Wheelchair accessible. Kun olet valinnut paikan, näet yhteenvedon sijainnin esteettömyysmääritteistä.

Yrityksen esteettömyysmääritteiden muokkaaminen

Jos sijainnilla on väärä esteettömyysmäärite, voit ehdottaa oikeaa määritettä näin:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Etsi muokattavan yrityksen profiili.
  3. Napauta Tietoja ja sitten Kuvaile tätä paikkaa .
  4. Napauta määritettä, niin voit muokata sitä.
  5. Kun olet tehnyt muokkaukset, napauta Lähetä Lähetä.

Esteettömyys eri tiloissa

Voit muokata yrityksen esteettömyysmääritteitä. Niistä kerrotaan tarkemmin alla.

Esteetön sisäänkäynti

Lisää tämä määrite, jos yrityksen sisäänkäynti on noin metrin levyinen eikä siinä ole portaita. Metrin levyiseen sisäänkäyntiin mahtuu hyvin seisomaan kaksi vierekkäin. Jos askelmia on yksi tai useampi, niiden yhteydessä on oltava kiinteä tai ainakin siirrettävä ramppi. Jos ainoa sisäänkäynti on pyöröovi, valitse tähän kohtaan "Ei".

Esteetön wc

Lisää tämä määrite, jos wc-tilan oviaukko on vähintään metrin levyinen eikä sen kohdalla ole askelmia ylös tai alas. Jotta pyörätuolilla pääsisi myös wc-koppeihin, myös niiden oviaukkojen on oltava vähintään metrin levyisiä. Muista, että metrin leveään oviaukkoon mahtuu hyvin seisomaan kaksi vierekkäin.

Esteettömiä istumapaikkoja

Lisää tämä määrite, jos yrityksen päätiloihin on portaaton pääsy. Tilaa on oltava riittävästi, jotta pyörätuolilla pääsee pöydän ääreen istumaan. Jos kaikki pöydät ovat korkeita (esimerkiksi seisomakorkeudella), paikka ei ole esteetön.

Esteetön pysäköinti

Lisää tämä määrite, jos asiakkaille on varattu esteettömäksi merkitty pysäköintipaikka tai useampia. Tällaiset paikat merkitään yleensä samalla tapaa – samanlaisilla maalauksilla tai kylteillä – maan tai alueen sisällä.

Esteetön hissi

Lisää tämä määrite, jos paikassa on useita kerroksia sekä riittävän suuri hissi, johon mahtuu pyörätuoli.