Find kørestolsegnede steder

Hvis du vil filtrere søgeresultaterne, så du kun ser kørestolsegnede steder i Google Maps, skal du justere dine indstillinger for hjælpefunktioner. Attributterne for kørestolsadgang i Google Maps viser, om kørestolsbrugere kan anvende en virksomheds indgang, toilet, siddepladser, parkeringsplads og elevator.

Find handicapvenlige steder

Vigtigt! Det er kun i nogle lande, du kan finde steder, der er tilgængelige for kørestolsbrugere, i Google Maps.

1. Åbn Google Maps-appen (Maps) på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer (Kontocirkelog derefter Indstillinger (Settingsog derefter Indstillinger for hjælpefunktioner.
  3. Slå Handicapvenlige steder til.

For steder, der er tilgængelige for kørestolsbrugere, vises der et kørestolsikon (Wheelchair accessible) i resultaterne. Når du har valgt et sted, kan du se en oversigt over stedets attributter for hjælpefunktioner.

Rediger en virksomheds attributter for hjælpefunktioner

Hvis et sted har en forkert attribut for hjælpefunktioner for kørestolsbrugere, kan du foreslå den korrekte attribut:

1. Åbn Google Maps-appen (Maps) på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Find profilen for den virksomhed, hvis attributter du vil redigere.
  3. Tryk på Om og derefter Beskriv dette sted ().
  4. Tryk på en attribut for at ændre den.
  5. Tryk på Send (Send), når du har redigeret attributterne.

Om hjælpefunktioner til kørestolsbrugere

Du kan redigere en virksomheds attributter for hjælpefunktioner. Du kan få flere oplysninger om det her:

Kørestolsegnet indgang

Tilføj denne attribut, hvis indgangen til virksomheden er mindst omkring en meter bred og uden trappetrin. En meter svarer omtrent til bredden af to voksne personer, der står skulder mod skulder. Hvis der er et eller flere trappetrin, skal der være en permanent rampe eller som minimum en flytbar rampe. Hvis der kun er adgang via en svingdør, skal der angives "Nej" for denne attribut.

Handicaptoilet

Tilføj denne attribut, hvis indgangen til toilettet er mindst en meter bred og det ikke er nødvendigt at tage en trappe for at få adgang til toilettet. Hvis en kørestolsbruger er nødt til at bevæge sig ind i en bås på toilettet, skal indgangen til båsen også være en meter bred. Husk! En meter svarer omtrent til bredden af to voksne personer, der står skulder mod skulder.

Kørestolsegnede siddepladser

Tilføj denne attribut, hvis det ikke er nødvendigt at tage en trappe for at få adgang til virksomhedens hovedområde. Der skal også være plads nok til, at en kørestolsbruger kan komme hen til og sidde ved et bord. Hvis alle bordene er høje (f.eks. så høje, at man er nødt til at stå op ved dem), er virksomheden ikke kørestolsvenlig.

Handicapparkering

Tilføj denne attribut, hvis der er mindst én afmærket parkeringsplads til handicappede. Sådanne parkeringspladser er typisk afmærket med et symbol på vejen, et skilt eller lignende, alt efter hvilket land og hvilken region der er tale om.

Kørestolsegnet elevator

Tilføj denne attribut, hvis der er flere etager på stedet og en elevator med plads til en kørestol.