Sikkerhedsrelaterede førerassistancefunktioner i Google Maps, der er installeret i din bil

Vigtigt! Denne artikel omhandler kun brug af Google Maps via touchskærmen i din bil. Funktionalitet og tilgængelighed kan variere afhængigt af bilproducent eller region og dit dataabonnement.

Det er muligt, at din bil har sikkerhedsrelateret førerassistancefunktioner uden for Google Maps. De kan slås til eller fra ved hjælp af bilens betjeningsfunktioner på rattet eller i infotainmentsystemet. De specifikke funktioner kan afhænge af en integration med køretøjsteknologi, f.eks. et eksternt kamera, assistentsystemer og meget mere. Du kan finde ud af, hvilke funktioner din bil har, ved at læse brugervejledningen eller udforske touchskærmen i bilen.

Tip! Denne funktion er ikke tilgængelig på alle sprog og i alle lande/områder. Få oplysninger om, hvordan du bruger Assistent på andre platforme.

Oplysninger om den aktuelle lovlige fartgrænse

Det er muligt, at din bil kan vise den aktuelle lovlige fartgrænse baseret på, bilens eksterne kamera og de oplysninger om fartgrænsen, som leveres af Maps. I de områder, hvor farttavlerne ikke er synlige, kan oplysningerne fra Maps bruges til at foreslå den fartgrænse, der vises i dit køretøj.
Den lovlige fartgrænse kan variere, afhængigt af vejr, tidspunkt, årstid eller andre forhold. Oplysninger fra Maps, f.eks. de aktuelle vejrforhold, kan bruges til at afgøre, om der gælder en betinget fartgrænse.

Oplysninger om den lovlige fartgrænse længere fremme

Det er muligt, at din bil kan vise fartgrænsen længere fremme baseret på din sandsynlige rute. Hvis du har angivet en destination i Google Maps, bruges disse oplysninger. Hvis du ikke har angivet en destination, kan Google Maps give systemet i bilen en sandsynlig rute, så systemet kan forudsige fartgrænsen længere fremme.

Adaptiv fartpilot

Det er muligt, at din bil kan accelerere og bremse automatisk for at holde en sikker afstand til et køretøj foran. Hvis der ikke er nogen biler foran, kan køretøjets hastighed justeres af føreren eller påvirkes af andre bilers forventede hastighed og lovlige fartgrænser. Google Maps kan levere oplysninger til den adaptive fartpilot for at forbedre funktionens overordnede kvalitet.

Offlinekort og Maps-integration i bilen

Google Maps leverer data til din bil ved hjælp af Maps-integration i bilen. Dataene bruges til de sikkerhedsrelaterede førerassistancefunktioner i din bil, f.eks. til oplysninger om fartgrænsen eller adaptiv fartpilot. Disse funktioner er baseret på data fra offlinekort, især i områder uden internetforbindelse eller med dårlig forbindelse.
Hvis du vil sikre dig, at offlinekortene altid er tilgængelige, skal du aktivere "Download automatisk" under Privatliv. Hvis du vælger at downloade offlinekort automatisk, deler din bil muligvis oplysninger som f.eks. din bils placering og tidligere downloadede offlinekort med Googles servere.
Hvis du vælger at downloade offlinekort manuelt og ikke downloader offlinekortet for det område, du kører i, fungerer nogle af disse sikkerhedsrelaterede førerassistancefunktioner muligvis ikke.
Tip!  Alle tidligere downloadede kort vil stadig være tilgængelige, men opdateres ikke automatisk.