Administrer indstillinger for datadeling i Google Maps, der er installeret i din bil

Vigtigt! Denne artikel omhandler kun brug af Google Maps via touchskærmen i din bil. Funktionalitet og tilgængelighed kan variere afhængigt af bilproducent eller region og dit dataabonnement.

Del dine køretøjsdata, vælg, hvordan offlinekort skal downloades, og forstå, hvilke data Maps deler med Google, i Privatliv.

Tip! Denne funktion er ikke tilgængelig på alle sprog og i alle lande/områder. Få oplysninger om, hvordan du bruger Assistent på andre platforme.

Find privatlivscenteret

1. Åbn Google Maps-appen Maps på bilens touchskærm.
  2. Tryk på Indstillinger Settings nederst
  3. Tryk på Privatliv.

Del køretøjsdata med Google

Del rejse- og sensordata

Google indsamler data, mens du kører, eksempelvis følgende:

• Placeringsoplysninger via GPS
  • Navigationsoplysninger, f.eks. den valgte rute
  • Vejbeskrivelser, f.eks. oplysninger fra vejskilte eller vognbanemarkeringer
  • Status for køretøjssensorer, f.eks. aktivering af vinduesviskerne
  • Sensordata fra alle dine enheder, f.eks. barometermålinger fra din telefon og hjulrotationshastighed, hvis din telefon er sluttet til et kompatibelt køretøj

Google bruger dine data (eventuelt sammen med andre data) til at gøre Maps endnu bedre. Når du deler disse data, bruger Google dem til at opdatere kortet og give andre brugere adgang til oplysninger i realtid, f.eks. oplysninger om trafikforhold.

Sådan beskytter Google rejse- og sensordata

• Kortopdateringer baseret på rejse- og sensordata knyttes ikke til din Google-konto eller dit køretøj.
  • Rejse- og sensordata knyttes heller ikke til din Google-konto, men til et sikkert genereret id, der nulstilles regelmæssigt. Det betyder, at Google ikke kan finde disse oplysninger ud fra din Google-konto.
  • Andre data, der indsamles om dig, f.eks. oplysninger om, hvornår du bruger Google Assistent, bliver muligvis knyttet til din Google-konto. Du kan administrere web- og appaktivitet på myactivity.google.com.
  • Hvis du vil skifte indstilling for adgangstilladelse til lokation for Google Maps i bilen, skal du gå til Indstillinger og derefter Apps og notifikationer og derefter Apptilladelser og derefter Placering og derefter Maps.
  • Google indsamler kun de rejse- og sensordata, der er nødvendige for at give Maps-brugerne den bedst mulige oplevelse, og dataene slettes efter behandling.
Del data for elbil
Din elbil kan dele data med Google, f.eks.:
  • Batteriniveau, -kapacitet og opladningshastighed under forskellige forhold
  • Status for klimaanlæg
  • Motor og bremseeffektivitet
  • Specifikationer som f.eks. køretøjets vægt

Hvis du deler disse data, gemmes de på Googles servere. Dataene bruges til at give dig følgende fordele:

• Oplysninger om bilens rækkevidde
  • Batteriestimater baseret på din destination
  • Anbefalet mindste opladningstid
  • Underretninger, f.eks. når dit næste stop er uden for rækkevidde, eller hvornår du ankommer til næste stop med lavt batteriniveau
  • Forbedret batteristyring og bileffektivitet
Vælg indstillinger for dine offlinekort
Offlinekort understøtter køretøjets sikkerhedsrelaterede førerassistancefunktioner og hjælper dig med at bruge Maps uden internetforbindelse.
Hvis du vælger at downloade offlinekort automatisk:
  • Downloader Maps automatisk offlinekort for dig og holder dem opdaterede
  • Kontakter dit køretøj med jævne mellemrum Googles servere for at levere oplysninger, f.eks. køretøjets lokation, placeringshistorik og offlinekort, som du allerede har downloadet
  • Du kan stadig selv vælge offlinekort, som du vil downloade
  • Offlinekort, der allerede er blevet downloadet, slettes ikke, hvis du deaktiverer dette
  • Du kan slette offlinekort ved at gå til Indstillinger Settings og derefter Offlinekort

Hvis du vælger at downloade offlinekort manuelt:

• Vælger du de offlinekort, som du vil downloade, og du opdaterer dem selv manuelt. Begynd ved at gå til Indstillinger Settings og derefter Offlinekort
  • Hvis du ikke downloader eller opdaterer offlinekortet for det område, du kører i, vil visse af din bils sikkerhedsfunktioner muligvis ikke virke