Functies gebruiken van de Google Maps-versie die in je elektrische voertuig is ingebouwd

Belangrijk: Dit artikel is alleen bedoeld voor de Google Maps-versie die in je auto is ingebouwd. De beschikbaarheid of functionaliteit is mogelijk afhankelijk van de fabrikant van je auto of van je regio en je data-abonnement.

Op Google Maps kunt u nuttige informatie vinden voor uw elektrische voertuig. U kunt het accuniveau van uw auto bij aankomst bekijken, belangrijke accuwaarschuwingen krijgen en naar geschikte oplaadstations zoeken.

Tip: Deze functie is niet in alle talen en landen/regio's beschikbaar.

Accuniveau bij aankomst

Als u op Google naar een plaats zoekt, vindt u het geschatte accuniveau voor uw auto bij aankomst Accuniveau bij aankomst. Zodra de navigatie is gestart, wordt het accuniveau bij aankomst voortdurend geüpdatet terwijl u rijdt.

Hulp bij opladen

Wanneer je naar een bestemming navigeert, geldt het volgende:

• Als je de bestemming niet kunt bereiken zonder het voertuig op te laden en je slechts één oplaadstop nodig hebt, wordt je gevraagd een oplaadstation langs de route te selecteren.
  • Als je de bestemming niet kunt bereiken zonder het voertuig op te laden en je meerdere oplaadstops moet maken, worden alle oplaadstations automatisch aan de route toegevoegd. De oplaadtijd wordt opgenomen in de duur van de reis.

Doe het volgende om een oplaadstation aan je route toe te voegen:

1. Tik op Oplaadstop toevoegen.
  2. Selecteer een oplaadstation.

Als je ontbrekende of onjuiste informatie over oplaadstations wilt melden, kun je ons feedback sturen via je mobiele apparaat.

Zoeken naar oplaadstations

Je kunt op Maps zoeken naar geschikte stekkers voor je auto en ervoor kiezen wat je in de resultaten ziet:

• Oplaadtypen
  • Betalingsnetwerken
  • Oplaadsnelheden

Meer informatie over hoe je een oplaadstation kunt toevoegen aan je route voordat je de navigatie start of op de route tijdens de navigatie.

Als je een oplaadpunt toevoegt op de route, zie je een aanbevolen minimale oplaadtijd. De oplaadtijd varieert afhankelijk van het accuniveau van de auto bij aankomst, de oplaadmogelijkheden van de auto en de oplaadsnelheid van het station.

Tip: Tik op een oplaadstation voor meer informatie, zoals het vermogen.