Använd Google Maps på din Apple Watch

Installera Google Maps på din Apple Watch för att få en smidig navigering mellan telefonen och klockan.

På klockan kan du även navigera till befintliga genvägar, få detaljerade vägbeskrivningar och se aktuell beräknad ankomst för pendlingen.

Om du vill använda Google Maps på klockan ser du till att enheterna har följande:

• WatchOS 5 eller senare
  • iOS 10 eller senare
  • Bluetooth aktiverat

Ställ in Google Maps på din Apple Watch

Aktivera platstjänster

Viktigt! Om du vill använda Google Maps på klockan måste du aktivera platstjänster.

1. På din iPhone trycker du på Inställningar följt av Integritetsskydd följt av Platstjänster följt av Google Maps.
  2. Tryck på När appen används eller Alltid.

Lägg till eller redigera Hem, Arbete och andra genvägar

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Apple Watch.
  2. Tryck på HemArbete eller Redigera genvägar.
  3. På din iPhone följer du anvisningarna på skärmen för att ställa in Hem eller Arbete eller lägga till en genväg.

Navigera med din Apple Watch

Navigera till en befintlig genväg

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Apple Watch.
  2. Tryck på en genväg. Du får detaljerade vägbeskrivningar på klockan.

Du kan även öppna rutten på telefonen när du har börjat navigera på Apple Watch.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone.
  2. Tryck på Starta Starta.

Navigera till en ny destination

För nya destinationer kan du få detaljerade vägbeskrivningar på Apple Watch när du startar navigeringen på telefonen

1. Starta navigeringen på din iPhone.
  2. Öppna Google Maps-appen Maps på din Apple Watch.
  3. Tryck på Beräknad ankomst under Aktuell resa.

Ställ in färdsätt på klockan

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Apple Watch.
  2. Skrolla nedåt och tryck på Ange färdsätt.
  3. Välj färdsätt.