Använda Live View på Google Maps

Upptäck och navigera i platser i den verkliga världen med hjälp av Live View.

Tillgänglighet för Live View

Du kan se Live View Maps AR i områden som Street View redan täcker.

Tips! Första gången du provar Live View visas ett meddelande om att appen begär åtkomst till din kamera.

Navigera med Live View

I Google Maps erbjuds två typer av vyer för navigering för fotgängare: 2D-kartan och Live View. Med Live View får du vägbeskrivningar placerade i den verkliga världen tillsammans med en liten minikarta längst ner på skärmen. Du kan använda Live View-navigering under promenaddelen av en resa.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Ange en destination i sökfältet eller tryck på destinationen på kartan.
  3. Tryck på Vägbeskrivning Vägbeskrivningar blå.
  4. Tryck på Promenad Gå ovanför kartan i verktygsfältet för reseläge.
  5. Tryck på Live View Maps AR längst ned i mitten.
  6. Följ anvisningarna på skärmen för att hjälpa Maps att hitta din plats.
    Tips! Rikta telefonens kamera mot byggnader och skyltar på andra sidan gatan i stället för mot träd och människor.
  7. När Maps har hittat din plats ser du vägbeskrivningar genom kameravyn på skärmen.
    Tips! För din säkerhets skull och för att batteriet ska hålla längre rekommenderar vi att du lägger bort telefonen när du vet hur du ska gå.
  8. Telefonen vibrerar när du når nästa navigeringssteg eller kommer fram till destinationen.
  9. Luta bara telefonen till stående eller tryck på Live View-knappen när du vill återgå till Live View.

Viktigt! Live View är inte avsett att användas i ett fordon under körning.

Växla till 2D-kartvyn

Du kan växla mellan Live View och 2D-kartvyn genom att luta telefonen från stående till liggande läge. Lutningsfunktionen aktiveras som standard, men gör så här om du vill ändra inställningen:

1. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar följt av Navigeringsinställningar högst upp till höger.
  2. Inaktivera Live View Maps AR under Alternativ för fotgängare.
  3. Stäng av lutningsalternativet.

Orientera dig med Live View

Orientera dig snabbt i omgivningen och i förhållande till närbelägna landmärken i Live View. Du kan dessutom se avståndet till vissa landmärken och hur du kommer dit. Landmärkena kan vara kända platser, som Empire State Building i New York, och platser som är lätta att känna igen, som lokala parker och turistattraktioner.

Det finns två sätt att orientera dig i Live View med hjälp av landmärken:

• Sök efter en plats eller tryck på den på kartan. Tryck sedan på Live Maps AR i det nedre högra hörnet.
  • Sök efter en kategori, till exempel ”restauranger” eller ”shoppingcenter”, och tryck sedan på Visa karta.
    • Scrolla igenom listan över platser och välj en.
    • Tryck på Live Maps AR.

När du befinner dig i Live View:

1. Följ anvisningarna på skärmen för att hjälpa Maps att hitta din plats.
    Tips! Rikta telefonens kamera mot byggnader och skyltar på andra sidan gatan i stället för mot träd och människor.
  2. När Maps har hittat din plats visas avståndet till din destination. Du kan även öppna navigering för fotgängare i Live View.
Tips! På informationskortet för platsen kan du se om destinationen är längst upp i en byggnad.

Förbättra platsnoggrannheten med Live View

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps på din telefon eller surfplatta med Android när du är utomhus.
  2. Tryck på den blå punkten Plats följt av Kalibrera Maps AR.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips!

• Rikta telefonens kamera mot byggnader och skyltar i närheten i stället för mot träd och människor.
  • Beroende på om Street View är tillgängligt eller inte kan det hända att Maps eventuellt inte öppnar Live View Calibrator.
  • Din position på Maps blir mer exakt när det har samlats in mer data på din plats.

Hitta personer med Live View

Viktigt! Denna funktion betatestas just nu och är endast tillgänglig på Pixel-telefoner.
När en person delar sin plats med dig kan du använda Live View för att visualisera personens plats i verkligheten.
  1. Öppna Google Maps-appen Google Maps på din telefon.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Account circle and then Platsdelning.
  3. Tryck på personen vars plats du vill hitta på listan över personer som har delat sin plats med dig.
  4. Tryck på Live View Maps AR.
    • Följ anvisningarna på skärmen för att hjälpa Maps att hitta din plats.
  5. Rikta telefonens kamera mot byggnader och skyltar på andra sidan gatan i stället för mot träd och människor.
  6. När Maps har hittat din plats kan du orientera dig i riktning mot personen som delade sin plats med dig. Du ser en nål som motsvarar platsen och information om avstånd och riktning.
    • Du kan även öppna navigering för fotgängare i Live View.

Sök efter platser i Live View efter kategori

Den här funktionen är endast tillgänglig i London, Los Angeles, New York, Paris, San Francisco och Tokyo.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Kamera i sökfältet.
  3. Panorera och rikta telefonen mot byggnader eller skyltar tills du ser texten Klar!.
    • Kommentarer om platser i närheten visas.
  4. Håll muspekaren över en kommentar för att se mer information om platsen.

Tips! Du kan även använda sökalternativen längst ned på skärmen. Tryck för att se en specifik kategori.

Så vet du om Live View fungerar

När du trycker på Live View Maps AR visas ett meddelande på skärmen. Meddelandet anger att du ska rikta telefonens kamera mot byggnader, skyltar eller annat som finns runt dig och som Google Maps kan känna igen med hjälp av Street View-data. När Google Maps har identifierat var du befinner dig visas navigeringsanvisningarna på telefonen.

Om Live View fortfarande inte fungerar

Se till att du använder Live View

• i väl upplysta områden
  • utomhus
  • på platser där du kan rikta telefonens kamera mot byggnader och skyltar på andra sidan gatan
  • på platser där Street View finns.

För din säkerhet när du använder Live View

Vi rekommenderar att du bara använder Live View när du behöver extra hjälp, till exempel när du börjar gå, när du kommer till ett vägskäl eller när du nästan är framme.

Viktigt! Vi rekommenderar att du lägger bort telefonen när du inte längre behöver vägbeskrivningar.

Ge feedback om Live View

Berätta för oss vad du tyckte om att använda Live View för navigering för fotgängare.
  1. Tryck på Feedback Blå feedbackikon.
  2. Besvara frågan om vilken typ av problem som uppstod.
  3. Skriv dina synpunkter.