Viestien lähettäminen suoraan yrityksille

Voit ottaa suoraan yhteyttä yrityksiin Google Mapsissa tai Google Haussa näkyvien Yritysprofiilien kautta.

Mitä tapahtuu, kun lähetät viestin yritykselle?

• Yritys voi nähdä nimesi ja profiilikuvasi, jotka näkyvät Tietoja minusta ‑sivullasi.
  • Yrityksellä voi olla useita omistajia tai edustajia, jotka näkevät viestisi, joten voit saada vastauksia eri työntekijöiltä.
  • Päätät itse, mitä jaat yrityksille, joiden kanssa chattaat. Harkitse tarkkaan, ennen kuin jaat arkaluontoisia tietoja. Tällaisia ovat esimerkiksi
    • credit-korttien numerot
    • pankkitiedot
    • passitiedot, sosiaaliturvatunnukset ja muut viralliset henkilötunnukset
    • salasanat ja muut kirjautumistiedot
    • terveystiedot
    • kaikki yksityiset tai henkilökohtaiset tiedot, joita et haluat useampien yrityksen työntekijöiden näkevän.

Vinkki: Chattaa-painikkeen näkyminen Yritysprofiilissa edellyttää, että yritys on ottanut viestit käyttöön.

Yritysten kanssa käymiesi keskustelujen hallinnointi

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Tutki Tutustu ja sitten valitse luokka, kuten Ravintolat tai Baarit. Jos haluat nähdä lisää luokkia, kuten Palvelut tai Shoppailu, napauta Lisää Lisää.
  3. Valitse yritys. Jos yritys on ottanut viestit käyttöön, napauta sen yritysprofiilista Chattaa. Kaikki yritykset eivät voi lähettää ja vastaanottaa viestejä.
    • Voit käyttää Google Mapsin hakukenttää sellaisten yritysten etsimiseen, joille haluat lähettää viestin.
  4. Kirjoita viesti ja napauta Lähetä Lähetä. Yrityksen lähettämät vastaukset näkyvät viestiketjussa.
  5. Voit tarkistaa viestit Google Mapsista napauttamalla PäivityksetPäivityksetja sitten Viestit. Uusien viestien yhteydessä näkyy punainen piste kuvakkeessa.
  6. Jos haluat estää yrityksen viestit tai tehdä yrityksestä ilmoituksen, avaa keskustelu ja sitten napauta Lisää Lisääja sitten Estä / ilmoita häiriköinnistä.
    • Voit joko estää keskustelun tai estää keskustelun ja ilmoittaa häiriköinnistä.

Viestien lukukuittausten laittaminen päälle tai pois päältä

Kun lukukuittaukset ovat päällä ja avaat uuden viestin, sen lähettänyt yritys näkee viestin alla Luettu-merkinnän. Viestin lähettäjä näkee merkinnän vain, jos viestin vastaanottaja on laittanut lukukuittaukset päälle.

Jos esimerkiksi yritys on laittanut lukukuittaukset päälle ja lähetät sille viestin, voit nähdä, milloin viestisi on luettu. Jos yritys laittaa lukukuittaukset pois päältä, et näe Luettu-merkintää.

Lukukuittaukset ovat automaattisesti päällä. Jos laitat ne pois päältä, yritykset eivät enää näe Luettu-merkintää, kun avaat niiden viestit.

Näin laitat lukukuittaukset päälle tai pois päältä Google Mapsissa:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Päivitykset-välilehdeltä Lisää Lisää ja sitten Ylläpidä viestejä ja sitten Viestit.
  3. Laita Lukukuittaukset päälle tai pois päältä.

Yritysten kanssa käymiesi keskustelujen poistaminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta alareunasta Päivitykset ja sitten Viestit.
  3. Napauta yritystä, jolle olet lähettänyt viestin.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Poista.
  5. Vahvista valitsemalla Poista.

Vinkki: Keskustelun poistaminen poistaa vain keskustelun kopion laitteeltasi. Yritys voi edelleen nähdä keskustelun laitteellaan ja vastata sinulle.

Yritysten kanssa käymiesi keskustelujen varmuuskopiointi

Tärkeää: Keskustelut tallennetaan Google-tilillesi.

• Näet keskustelut millä tahansa tiliisi yhdistetyllä laitteella.
  • Jos poistat keskustelun yhdeltä laitteelta, se poistetaan pysyvästi kaikilta yhdistetyiltä laitteilta. Sen jälkeen sinulla ei ole enää pääsyä keskusteluihin. Muista, että tämä ei poista vastaanottajan kopiota.
  • Voit eksportoida ja ladata keskusteluja ja näin luoda itsellesi kopion keskusteluista tai käyttää niitä muissa Googlen tuotteissa.

Kielen vaihtaminen

Kun lähetät viestin yritykselle, ilmoitamme yritykselle laitteesi kielen, jotta sinulle voidaan mahdollisuuksien mukaan vastata kyseisellä kielellä. Emme ilmoita kieltäsi, ennen kuin lähetät viestin.

Voit muuttaa kieliasetuksia laitteesi asetuksista. Kielten muutokset tulevat voimaan 24 tunnin kuluessa.

Tärkeää: Kun muutat puhelimen kieliasetuksia, puhelimen kaikkien sovellusten kieli muutetaan.

1. Avaa Asetukset-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Yleinen hallinta ja sitten Kieli ja syöttö ja sitten Kieli.
  3. Napauta Lisää kieli ja valitse lisättävä kieli.
  4. Valitse Aseta oletukseksi. Luettelossa ylimpänä oleva kieli on oletuskielesi.

Business Messages

Jos haluat viestitellä yrityksen kanssa suoraan, klikkaa Chat-painiketta Haussa, Mapsissa tai kolmannen osapuolen sivustolla. Business Messages kerää tiettyjä tietoja viestien välittämiseksi. Osa näistä toiminnoista käyttää Google Play Palveluita.

Kun viestittelet yrityksen kanssa Business Messagesin kautta:

• Nimesi ja profiilikuvasi jaetaan yritykselle.
  • Viestit ja valitsemasi kuvat lähetetään yritykselle, tallennetaan pilvitallennustilaan ja synkronoidaan kaikille laitteillesi.
  • Google kerää sähköpostiosoitteesi tiliasioiden hoitamista varten, mutta sitä ei jaeta yrityksille, joiden kanssa olet viestitellyt.
  • Laitteen kieli jaetaan yritykselle, jotta sinulle voidaan vastata samalla kielellä.
  • Business Messages kerää käyttötietoja, kaatumislokeja ja diagnostiikkatietoja palveluiden parantamiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi.

Vinkki: Google-tilillä lähetetyt viestit tallennetaan ja salataan Google Cloudin avulla.