Enviar missatges directament a les empreses

Us podeu comunicar directament amb les empreses a través els seus perfils a Google Maps o a la Cerca de Google.

Què passa quan envieu un missatge a l'empresa:

• Pot ser que l'empresa vegi el vostre nom i la foto de perfil tal com es mostra a la pàgina Sobre mi.
  • Una empresa pot tenir diversos propietaris o representants que poden veure els vostres missatges, de manera que podeu obtenir respostes de diferents empleats.
  • Decidiu què voleu compartir amb les empreses amb les quals xategeu. Penseu-vos-ho bé abans de compartir informació sensible, com ara:
    • Números de targeta de crèdit.
    • informació bancària
    • Números d'afiliació a la seguretat social, números de passaport o qualsevol altre número d'identificació expedit pel govern.
    • Contrasenyes i altres dades d'inici de sessió.
    • Registres sanitaris.
    • Qualsevol informació privada o personal que no vulgueu que tinguin diverses persones a l'empresa.

Consell: perquè el botó "Xateja" es mostri en un perfil d'empresa, cal que l'empresa hagi activat els missatges.

Gestionar converses amb empreses

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Toqueu Explorar Explora i, a continuació, seleccioneu una categoria com ara Restaurants o Bars. Per trobar més categories, com ara Serveis o Compres, toqueu Més Més.
  3. Seleccioneu una empresa. Si té els missatges activats, toqueu Xateja al seu perfil d'empresa. No totes les empreses poden enviar i rebre missatges.
    • Feu servir la barra de cerca de Google Maps per trobar altres empreses a les quals pugueu enviar missatges.
  4. Escriviu el missatge i toqueu Envia Envia. Les respostes de l'empresa es mostren al fil de missatges.
  5. Per consultar els vostres missatges a Google Maps, toqueu Actualitzacions Actualitzacions i, a continuació, Missatges. Els missatges nous tenen un punt vermell a la icona.
  6. Per informar d'una empresa o bloquejar-ne els missatges, obriu una conversa i després toqueu Més Més i després Bloqueja o marca com a brossa.
    • Podeu bloquejar la conversa o bloquejar-la i marcar-la com a correu brossa.

Activar o desactivar les confirmacions de lectura dels missatges

Si teniu les confirmacions de lectura activades i obriu un missatge nou, l'empresa que us l'hagi enviat obtindrà l'estat "Llegit" a sota del missatge. El destinatari del missatge ha de tenir activades les confirmacions de lectura per al remitent del missatge a fi d'obtenir l'estat "Llegit".

Per exemple, si una empresa té activades les confirmacions de lectura i li envies un missatge, pots saber quan han llegit els missatges. Si les desactiva, no se us mostrarà l'estat "Llegit".

Les confirmacions de lectura s'activen automàticament en nom vostre. Si les desactiveu, les empreses ja no rebran l'estat "Llegit" quan obris els seus missatges.

Per activar o desactivar les confirmacions de lectura a Google Maps:

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. A la pestanya "Actualitzacions", toca Més Més i, a continuació, Gestiona els missatges i, a continuació, Missatges.
  3. Activa o desactiva l'opció Confirmacions de lectura.

Suprimir converses amb empreses

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. A la part inferior, toqueu Actualitzacions i, a continuació, Missatges.
  3. Toqueu l’empresa a la qual heu enviat un missatge.
  4. A la part superior dreta, toqueu Més Més i, a continuació, Suprimeix.
  5. Per confirmar-ho, toqueu Suprimeix.

Consell: quan suprimiu una conversa, només se'n suprimeix la còpia del vostre dispositiu. Pot ser que l'empresa en qüestió continuï tenint la conversa al seu dispositiu i us respongui.

Fer una còpia de seguretat de les converses amb empreses

Important: les converses es desen al vostre Compte de Google.

• Podeu trobar les converses en qualsevol dispositiu enllaçat al vostre compte.
  • Si suprimiu una conversa d'un dispositiu, se suprimirà permanentment de tots els dispositius enllaçats i ja no hi podreu accedir. Tingueu en compte que la còpia del destinatari no se suprimeix.
  • Podeu exportar i baixar converses per conservar-ne un registre o per utilitzar-les en altres productes de Google.

Canviar d'idioma

Quan envieu un missatge a una empresa, hi compartim l'idioma del dispositiu perquè pugui respondre en el vostre idioma preferit sempre que sigui possible. No compartim la preferència d'idioma amb l'empresa fins que no envieu un missatge.

Podeu canviar les preferències d'idioma a la configuració del dispositiu. Els canvis en l'idioma poden tardar fins a 24 hores a fer-se efectius.

Important: quan canvieu la configuració d'idioma del telèfon, canvia l'idioma de totes les aplicacions que hi tingueu instal·lades.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Configuració .
  2. Toqueu Gestió general i, a continuació, Idiomes i introducció de text i, a continuació, Idioma.
  3. Toqueu Afegeix un idioma i trieu l'idioma que vulgueu afegir.
  4. Toqueu Estableix com a predeterminat. El primer idioma de la llista s'utilitza com a idioma predeterminat.

Més informació sobre Business Messages

Per intercanviar missatges directament amb les empreses, fes clic al botó de xat de la Cerca, de Maps o de llocs web de tercers. Business Messages recull determinada informació teva per intercanviar missatges. Part d'aquesta funcionalitat utilitza Serveis de Google Play.

Quan envies missatges a una empresa mitjançant Business Messages:

• El teu nom i la teva foto de perfil es comparteixen amb l'empresa.
  • Els missatges que redactes i les fotos que decideixes enviar s'envien a l'empresa en qüestió, es desen amb l'emmagatzematge al núvol i se sincronitzen en tots els teus dispositius.
  • Google recull la teva adreça electrònica per gestionar el teu compte, però no la compartim amb les empreses a què has enviat missatges.
  • Compartim l'idioma del teu dispositiu amb l'empresa perquè et pugui respondre en el teu idioma preferit.
  • Per millorar els nostres serveis i resoldre problemes, Business Messages recull la teva informació d'ús, els registres de bloquejos i els diagnòstics.

Consell: els missatges que enviïs amb el teu Compte de Google s'emmagatzemen i s'encripten amb Google Cloud.