Aviseringar när din delade plats uppdateras

Om du delar din plats med någon uppdateras din position regelbundet på kartan i Google Maps. Detta säkerställer att personen du delar din plats med får en exakt och uppdaterad bild av var du befinner dig.

Du får ibland ett meddelande längst upp på skärmen eller i listan över aviseringar så att du vet att din plats har uppdaterats.

Visa den här aviseringen mindre ofta

Det finns sätt att se till att din plats uppdateras i bakgrunden. Detta gör att aviseringen visas mindre ofta.

Obs! Exakta steg kan variera beroende på din enhet.

På Android Pie: Minimera aviseringen

Du kan minimera denna avisering för att göra den mindre påträngande. Nästa gång du ser aviseringen, tryck länge på den och välj Minimera.

På Android Oreo: Minska aviseringens betydelse

Du kan minska aviseringens prioritet så att den blir mindre störande.

1. Tryck länge på appen Google Maps Maps på startskärmen eller på appmenyn. Tryck sedan på Info.
  2. Tryck på Aviseringar.
  3. Rulla ner till Människor och platser och tryck på Uppdatering av delad position.
  4. Välj Viktighet Låg (Inga ljudmässiga eller visuella avbrott).

Sök efter fel

1. Öppna Google Maps-appen på din enhet Maps.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel och sedan Platsdelning.

Obs! Ett varningsmeddelande visas längst upp på skärmen vid problem.

Stänga av den här aviseringen

Viktigt: Om du stänger av dessa aviseringar kan det hända att platsen du delar med andra inte uppdateras och att fel plats visas.

Obs! Exakta steg kan variera beroende på din enhet.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din enhet.
  2. Tryck på din profilbild eller initialKontocirkelföljt avInställningar.
  3. Tryck på Aviseringar följt av Google.
  4. Rulla ned till Googles Platsdelning (du) och inaktivera funktionen.

Läs mer om hur du aktiverar eller avaktiverar aviseringar från Google Maps.