Använda en enklare version av Google Maps-appen

Google Maps Go är förinstallerad på enheter med Android Oreo (Go edition). Appen finns också i Play Butik. Google Maps Go skiljer sig från Google Maps-appen. Den är framtagen för att kunna köras snabbt och smidigt på enheter med begränsat minne.

Vad du inte kan göra i Google Maps Go

Vissa Maps-funktioner stöds inte i Google Maps Go. När du använder Google Maps Go kan du inte

Ladda ned Google Maps Go

Lägg till Google Maps Go på din mobil genom att ladda ned den från Play Butik. Ladda ned Navigering i Google Maps Go från Play Butik om du vill få detaljerade vägbeskrivningar.

Slå upp information om en plats

Sök efter en plats

Titta efter en plats eller typ av plats eller se dina senaste sökningar. Sökresultaten visas som röda prickar eller mininålar på kartan. Mininålarna visar de bästa resultaten tillsammans med symboler som beskriver platsen.

1. Öppna Google Maps Go Maps Go.
  2. Tryck på sökrutan högst upp och ange en adress eller plats. Du kan också söka efter en kategori, som bensinstation eller restaurang.
  3. Ta bort sökresultaten genom att trycka på Rensa Rensa högst upp.

Hämta mer information om en plats

Så här får du mer information en plats:

1. Sök efter en plats eller tryck på en platsikon på kartan.
  2. Tryck på platsens namn längst ned.

Du får information om platsen. Till exempel uppgifter som adress, öppettider, telefonnummer, betyg och recensioner.

Hämta vägbeskrivning

Du kan få information om beräknade restider och vägbeskrivningar till platser.

1. Sök efter platsen som du vill besöka. Var noga med att stava rätt.
  2. Tryck på Vägbeskrivning Vägbeskrivning.
  3. Välj ett av följande:
    • Med bil: Bil
    • Kollektivtrafik: Kollektivtrafik
    • Till fots: Gå
    • Cykel: Cykel
  4. Om du vill undvika färjor, vägtullar eller motorvägar kan du trycka på Alternativ Alternativ under vägbeskrivningsalternativen.
  5. Tryck på de grå vägarna om du vill se andra rutter.
  6. Tryck på Navigera för att starta den röststyrda vägbeskrivningen. Använd enhetens volymknapp för att styra volymen för röstnavigering.

Tips! Navigering kräver Navigering i Google Maps Go-appen. Det kan hända att det inte är tillgängligt på alla platser.

Hämta vägbeskrivningar för motorcyklar

Viktigt! Den här funktionen är inte tillgänglig på alla platser.

Om du vill få vägbeskrivningar för motorcykel och andra tvåhjuliga motorfordon kan du växla till vägbeskrivningar för motorcykel. Google Maps leder dig bort från vägar där tvåhjuliga fordon inte är tillåtna. Vägbeskrivningarna kan innehålla genvägar på smalare sidovägar.

1. Sök efter din destination eller tryck på den på kartan.
  2. Tryck på Vägbeskrivningar Vägbeskrivning längst ned till vänster.
  3. Tryck på Motorcykel Motorcykel och sedan Starta.

Tips

• Innan du påbörjar din resa kan du ta en närmare titt på de första avfarterna. Tryck på de vita cirklarna längs rutten.
  • Om du vill få mer information eller lägga till ett stopp (om du har valt ditt eget fordon) trycker du på ett landmärke.

Se vägbeskrivningar för olika tider

När du hämtar en vägbeskrivning kan du välja när du vill ge dig av eller komma fram.

1. Tryck på Vägbeskrivning Vägbeskrivning.
  2. Välj en destination.
  3. Tryck på Åk nu Nedåtpil under vägbeskrivningsalternativen högst upp.
  4. Välj en tid och följ anvisningarna.

Tips! Google Maps Go kan inte visa vägbeskrivningar för kollektivtrafik på alla orter. Se vilka orter som finns med.

Se vad som finns i närheten

Här är några fler saker du kan göra i Google Maps Go.

Tips! Alla funktioner finns inte i alla regioner.

Utforska kartan

Tryck på en plats som du vill veta mer om på mobilen eller surfplattan. Du kan också trycka länge på en plats på kartan som du vill ha information om.

Flytta kartan
  • Leta efter ett visst landmärke eller en viss adress: Tryck på Sök Sök högst upp på skärmen.
  • Flytta runt: Tryck på skärmen och dra den med ett finger.
  • Zooma in och ut: Nyp på skärmen med två fingrar.
  • Se din nuvarande position: En blå punkt visar var du är. Om du inte ser en blå punkt kan du trycka på Din plats Plats längst ned till höger.
Se information om trafik, kollektivtrafik, cykelvägar och terräng

Du kan se uppgifter om resvägar, trafik och omgivning. Du kan också se satellitbilder.

Tryck på menyn Meny följt av tryck på ett alternativ på listan.

Du kan se vissa platser i Google Maps Go på nära håll. Se efter om fotona öppnas i Street View 360-gradersfoto.

Läs mer om Street View i Maps.

Åtgärda problem eller skicka feedback till oss

Varför får jag ett meddelande från Google Chrome?

För att Google Maps Go ska fungera på din enhet måste du använda Chrome. Om du är inloggad på Chrome loggas du automatiskt in på Google Maps Go.

Vad betyder ”Ingen internetanslutning”?

Din enhet är inte kopplad till wifi eller någon datasignal. Försök ansluta igen eller flytta dig till ett område med bättre anslutning.

Varför visas adressfältet högst upp i appen?

Kontrollera att du har uppdaterat till den senaste versionen av Google Chrome. Öppna sedan Google Maps Go igen.

Hur rensar jag sökhistoriken?

Öppna sidan med dina personliga uppgifter och sekretessinformation.

Ge feedback

Du kan informera oss om problem som du har observerat eller berätta vad du gillar eller ogillar med Google Maps Go. Tryck på Meny Meny följt av Skicka feedback.

Tips! Använd Google Maps-appen om du vill rapportera ett dataproblem.