Google Maps ‑sovelluksen kevytversion käyttäminen

Google Maps Go on esiasennettu Android Oreo (Go-versio) ‑laitteisiin. Se on saatavilla myös Play Kaupasta. Google Maps Go on eri sovellus kuin Google Maps. Se on suunniteltu toimimaan nopeasti ja ongelmitta laitteilla, joiden muistin määrä on rajallinen.

Asiat, joita et voi tehdä Google Maps Golla

Google Maps Go ei tue kaikkia Mapsin ominaisuuksia. Sen avulla ei voi tehdä seuraavaa:

Google Maps Gon lataaminen

Voit ladata Google Maps Gon puhelimeesi Play Kaupasta. Jos haluat käyttää tarkkoja reittiohjeita, lataa Google Maps Go ‑navigointi Play Kaupasta.

Paikkaa koskevien tietojen hakeminen

Paikan hakeminen

Voit hakea paikkaa tai tietyn tyyppistä paikkaa tai katsoa viimeisimpiä hakuja. Hakutuloksesi näkyvät kartalla punaisina pisteinä tai pieninä punaisina merkkeinä. Osuvimmat hakutulokset näkyvät kartalla pieninä merkkeinä, ja symbolit kuvaavat paikkaa.

1. Avaa Google Maps Go Maps Go.
  2. Napauta yläreunasta hakukenttää ja kirjoita paikan osoite tai nimi. Voit myös hakea luokkaa, kuten huoltoasemat tai ravintolat.
  3. Voit poistaa hakutulokset napauttamalla yläreunasta Tyhjennä Tyhjennä.

Tiettyä paikkaa koskevien lisätietojen hankkiminen

Saat lisätietoja tietystä paikasta seuraavasti:

1. Hae paikkaa kartalta tai napauta paikan kuvaketta.
  2. Napauta alareunasta paikan nimeä.

Saat tietoja paikasta. Näitä tietoja ovat esimerkiksi osoite, aukioloajat, puhelinnumero ja tähtiluokitus tai arvostelut.

Reittiohjeiden hakeminen

Voit nähdä arvioidut matka-ajat ja reittiohjeet paikkoihin, joihin saatat mennä seuraavaksi.

1. Hae paikkaa, johon haluat mennä. Varmista, että olet kirjoittanut paikan nimen oikein.
  2. Napauta Reittiohjeet Reittiohjeet.
  3. Valitse seuraavista:
    • Autolla: Autoilu
    • Julkisilla: Julkinen liikenne
    • Kävellen: Kävellen
    • Pyörällä: Pyöräillen
  4. Jos haluat välttää lauttoja, tulleja ja valtateitä, napauta reittiohjevaihtoehtojen alta Asetukset Asetukset.
  5. Näet eri reittivaihtoehdot napauttamalla harmaina näkyviä polkuja.
  6. Käynnistä puheohjatut reittiohjeet napauttamalla Navigoi. Säädä puheohjauksen äänenvoimakkuutta laitteen äänenvoimakkuuspainikkeilla.

Vinkki: Navigointi vaatii Google Maps Go ‑navigointisovelluksen, eikä se välttämättä ole käytettävissä kaikissa sijainneissa.

Skoottereita ja moottoripyöriä koskevat reittiohjeet

Tärkeää: Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa paikoissa.

Jos haluat saada reittiohjeet moottoripyörille tai skoottereille, valitse kaksipyöräisen moottoriajoneuvon ohjeet. Näin Google Maps ohjaa sinut pois sellaisilta teiltä, joilla ei saa ajaa kaksipyöräisillä moottoriajoneuvoilla. Ohjeet saattavat sisältää kapeiden sivuteiden kautta kulkevia oikopolkuja.

1. Hae määränpäätä tai napauta sitä kartalta.
  2. Napauta vasemmasta alakulmasta ReittiohjeetReittiohjeet.
  3. Napauta Kaksipyöräisellä Kaksipyöräinen ja sitten Aloita.

Vinkkejä:

• Voit tutkia reitin vaiheita ennen matkan aloittamista napauttamalla reitin varrella näkyviä valkoisia ympyröitä.
  • Jos haluat saada lisätietoja tai lisätä pysähdyksen (kun valitsit kulkuneuvosi mukaiset reittiohjeet), napauta haluamaasi kohtaa kartalta.

Reittiohjeiden hakeminen eri ajankohdille

Reittiohjeita hakiessasi valitse, milloin haluat lähteä tai saapua perille.

1. Napauta Reittiohjeet Reittiohjeet.
  2. Valitse määränpää.
  3. Napauta yläreunasta reittivaihtoehtojen alta Lähtö heti Alanuoli.
  4. Valitse aika ja seuraa annettuja ohjeita.

Vinkki: Google Maps Gossa ei ole kaikkien kaupunkien julkisen liikenteen reittiohjeita. Tarkista, missä kaupungeissa julkisen liikenteen reittiohjeet ovat käytettävissä.

Lähistöllä oleviin paikkoihin tutustuminen

Alla on esitelty joitakin muita Google Maps Gon ominaisuuksia.

Vinkki: Osa ominaisuuksista ei ole käytettävissä kaikilla alueilla.

Kartan tutkiminen

Saat lisätietoa paikasta napauttamalla sitä puhelimessasi tai tabletissa. Voit myös koskettaa pitkään mitä tahansa paikkaa kartalla ja katsoa lisätietoja kyseisestä paikasta.

Kartan liikuttaminen
  • Etsi tiettyä maamerkkiä tai osoitetta: Napauta yläreunassa olevaa hakukuvaketta Hae.
  • Siirry paikasta toiseen: Napauta ja vedä näyttöä yhdellä sormella.
  • Lähennä ja loitonna: Nipistä näyttöä kahdella sormella.
  • Katso nykyinen sijaintisi: Näet sinisen pisteen, joka näyttää sijaintisi. Jos pistettä ei näy, napauta oikeasta alakulmasta Sijaintisi Sijainti.
Liikennetietojen tai julkisen liikenteen, pyöräreittien tai maaston tietojen katselu

Voit katsoa lisätietoja matkareiteistä, liikenteestä tai maastosta. Voit myös katsella satelliittikuvia.

Napauta valikkokuvaketta Valikko ja sitten ja sen jälkeen jotakin luettelon vaihtoehtoa.

Voit katsoa joitakin Google Maps Go ‑paikkoja läheltä. Kokeile, avautuvatko kuvat Street View'ssa 360-kuva.

Lue lisää Street View'n käyttämisestä Mapsissa.

Ongelman ratkaiseminen tai palautteen lähettäminen

Miksi saan ilmoituksen Google Chromesta?

Google Maps Go tarvitsee Chromea, jotta se toimii laitteellasi. Jos olet kirjautunut Chromeen, sinut kirjataan Google Maps Gohon automaattisesti.

Mitä tarkoittaa "Ei internetyhteyttä"?

Laitteessasi ei ole Wi-Fi- tai datayhteyttä. Yritä muodostaa yhteys uudelleen tai siirry alueelle, jossa on voimakkaampi signaali.

Miksi näen osoitepalkin sovellukseni näytön yläreunassa?

Tarkista, että laitteelle on päivitetty Google Chromen uusin versio. Avaa sitten Google Maps Go uudelleen.

Miten poistan hakuhistoriani?

Siirry Henkilötiedot ja tietosuoja ‑sivulle.

Palautteen antaminen

Voit kertoa meille havaitsemistasi ongelmista tai asioista, joista pidät tai et pidä Google Maps Gossa. Napauta valikkokuvaketta Valikko ja sitten Lähetä palautetta.

Vinkki: Ilmoita dataan liittyvästä ongelmasta Google Maps ‑sovelluksen kautta.