Find, og del steder ved hjælp af Plus Codes

Plus Codes fungerer på samme måde som adresser. De kan hjælpe dig med at hente og bruge en enkel digital adresse. De kan også hjælpe dig med at definere en specifik placering for en almindelig adresse. Du kan f.eks. identificere forskellige indgange i den samme bygning.

Du kan bruge pluskoder til at identificere en bestemt placering, så du kan modtage levering, få adgang til nødtjenester og sociale ydelser eller give folk rutevejledning til en placering. Da koderne er enkle, kan du nemt dele dem med andre.

Pluskoder er baseret på breddegrad og længdegrad. De bruger et enkelt gittersystem og et sæt bestående af 20 alfanumeriske tegn. Tegn, som nemt kan forveksles, f.eks. "1" eller "l", er helt bevidst ikke med på listen.

Her er et eksempel på en Plus Code: JJXX+HR8, Seattle.

Find og del en Plus Code for en placering

1. Åbn mobilwebversionen af Google Maps eller Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Find den placering, som du vil have en Plus Code for. Hold fingeren nede på skærmen for at placere en markør  på placeringen.
  3. Tryk på panelet “Placeret markør” nederst.
  4. Find den aktuelle Plus Code ud for logoet  . Eksempel: JJXX+HR8, Seattle.
  5. Tryk på logoet for Plus Code , hvis du vil kopiere koden for det aktuelle sted.
  6. Hvis du vil dele den geografiske placering: Indsæt den aktuelle Plus Code i din mail- eller beskedapp, akkurat som hvis der var tale om en almindelig adresse.

Find og del din aktuelle placerings Plus Code

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på den blå prik, der viser din placering.
  3. Der åbnes et blåt skærmbillede med en Plus Code for din aktuelle placering. Eksempel: JJXX+HR8, Seattle.
  4. Tryk på logoet for Plus Code, hvis du vil kopiere koden for det aktuelle sted.
  5. Hvis du vil dele den geografiske placering: Indsæt den aktuelle Plus Code i din mail- eller beskedapp, akkurat som hvis der var tale om en almindelig adresse.

Hvis du er offline, får du muligvis vist en global Plus Code uden bynavn. I stedet er der tilføjet en områdekode i begyndelsen af din Plus Code, f.eks. 9C5M8QQ7+V8.

Find en placering med en pluskode

Sådan søger du efter en placering med en Plus Code:

1. Åbn mobilwebversionen af Google Maps eller Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Angiv din Plus Code øverst i søgefeltet.
    • Sådan søger du efter en by, du ikke befinder dig i: Angiv en Plus Code med et bynavn. Eksempel: JJXX+HR8, Seattle.
    • Sådan søger du efter en by, du befinder dig i: Angiv kun den seks- eller syvcifrede Plus Code. Hvis du f.eks. er i Seattle, kan du søge direkte efter JJXX+HR8.

Få flere oplysninger om Plus Codes.

Set your home address with a Plus Code

Important: This feature is only available in select countries.

1. On your mobile device, open the Google Maps App Maps.
  2. Tap Saved Gem sted.
  3. Under “Give your home a precise address,” tap Get started og derefter Continue og derefter Find address.
  4. Wait for Maps to find your address. Then, tap Save.