Lag og publiser bildebobler på Google Maps

Du kan lage bildebobler med et 360-kamera, eller du kan bruke et DSLR-system og programvare for sammensying, for eksempel PTGui eller Autopano. Her finner du en liste over anbefalte 360-kameraer.

Populært utstyr som kan brukes med DSLR-systemer

DSLR-kamera Canon
  • Rebel-serien: XSi/450D, T1i/500D, T2i/550D, T3i/600D, T4i/650D, XS/1000D, T3/1100D
  • xxD-serien: 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D
  • xD-serien: 6D-, 7D-, 5D-serien
  Nikon
  • D5000, D5100
  • D90, D7000, D7100
  • D200, D300, D300s
  • D600, D700, D800, D810
Fiskeøyeobjektiv
  • Fiskeøyeobjektivet Canon 8-15mm f/4L (bare med påmontert Canon-objektiv)
  • Fiskeøyeobjektivet Sigma 8mm f/3.5 EX DG
Panoramahode
  • Nodal Ninja Ultimate R10 med kompakt 90° rotator
  • 360Precision
  • Acratech Spherical Panoramic Head (bare med Sigma-objektiv)
  • Tom Shot 360 (bare med Sigma-objektiv)
Fjernutløser RS-60E3, RS-80N3, MC-30, MD-DC2

Lag flere bildebobler

• Du kan feste kameraet til et ettbensstativ, et vanlig kamerastativ eller en hjelm for å stabilisere kameraet i en høyde på 1,2–1,8 meter.
    • Ettbensstativ: Hold ettbensstativet stødig over hodet, og se nedover når du tar bilder.
    • Kamerastativ: Hold deg utenfor bildefeltet når du tar bilder.
    • Hjelm: Hold hodet rolig når du tar bilder.
  • Ta bilder med to små skritts mellomrom (1 m) innendørs og med fem skritts mellomrom (3 m) utendørs.
  • Følg naturlige stier og veier, slik at det alltid er en klar siktlinje mellom bildene.
  • Ta bilder fra gaten og fortsett til du er innendørs.
  • Når du tar bilder innendørs, bør du begrense samlingen til 100 bilder.

Publiser og koble til bildebobler

Du kan laste opp bildebobler til Google Maps på samme måte som du publiserer flate bilder, ved å bruke Google Maps-appen for Android eller Google Maps i en nettleser på datamaskinen din. Finn ut hvordan du kan administrere bilder og videoer på Google Maps.

Du kan bruke tredjepartsapper til å knytte bildeboblene dine til virtuelle besøk innendørs eller utendørs. Du finner veiledning til dette på nettstedet til den aktuelle apputvikleren.

Når du har knyttet bildene sammen i det aktuelle verktøyet og publisert dem på Google Maps, kan det ta opptil fire dager før de er behandlet ferdig.

Hvis du er utvikler, kan du lage ditt eget verktøy med Street View Publish API.

Tips:

• Listen over tredjeparts publiseringsverktøy på Street View-nettstedet er ikke uttømmende. Det finnes flere andre apper med lignende funksjonalitet som er tilgjengelige på nettet.
  • Før du publiserer bildebobler, må du kontrollere at de
    • er på minst 7,5 MP (4K), med et høyde/bredde-forhold på 2:1
    • har en størrelse på maksimalt 75 megabyte