Opret og offentliggør billedbobler i Google Maps

Du kan oprette billedbobler ved hjælp af et 360°-kamera eller et DSLR-system og sammensætningssoftware som f.eks. PTGui eller Autopano. Se en liste over anbefalede 360°-kamera her.

Populært udstyr til brug sammen med DSLR-systemer

DSLR-kamera Canon
  • Rebel-serien: XSi/450D, T1i/500D, T2i/550D, T3i/600D, T4i/650D, XS/1000D, T3/1100D
  • xxD-serien: 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D
  • xD-serien: 6D-, 7D- og 5D-serien
  Nikon
  • D5000, D5100
  • D90, D7000, D7100
  • D200, D300, D300s
  • D600, D700, D800, D810
Fiskeøjeobjektiv
  • Canon 8-15mm f/4L-fiskeøjeobjektiv (kan kun bruges på Canon-kameraer)
  • Sigma 8mm f/3.5 EX DG-fiskeøjeobjektiv
Panoramahoved
  • Nodal Ninja Ultimate R10 med kompakt 90°-drejemekanisme
  • 360Precision
  • Acratech Spherical Panoramic Head (kun Sigma-objektiver)
  • Tom Shot 360 (kun Sigma-objektiver)
Fjernbetjening RS-60E3, RS-80N3, MC-30, MD-DC2

Opret flere billedbobler

• Du kan fastgøre kameraet på et etbenet stativ, et trebenet stativ eller en hjelm for at stabilisere kameraet i 1,20-1,80 meters højde.
    • Etbenet stativ: Hold stativet roligt over dit hoved, og undlad at kigge op, mens du tager billeder.
    • Trebenet stativ: Husk at flytte dig, så du ikke selv kommer med på billedet.
    • Hjelm: Hold hovedet helt stille, når du tager dine billeder.
  • Tag billeder med to skridt imellem (1 m), når du er indendørs, og fem skridt imellem (3 m), når du er udendørs.
  • Følg naturlige stier og fortove, så der er en klar og tydelig visuel forbindelse mellem billederne.
  • Tag billeder fra gaden, og fortsæt, indtil du er indenfor på det pågældende sted.
  • Når du tager billeder indenfor, skal du begrænse samlingen til 100 billeder.

Offentliggør og tilknyt billedbobler

Du kan uploade billedbobler til Google Maps på samme måde, som du offentliggør flade billeder med Google Maps-appen til Android eller i din computerbrowser. Få oplysninger om, hvordan du administrerer billeder og videoer i Google Maps.

Hvis du vil knytte dine billedbobler til indendørs eller udendørs virtuelle rundture, kan du bruge tredjepartsapps. Se app-producentens website for at få vejledning.

Når du har forbundet billederne i det valgte værktøj og offentliggjort dem i Google Maps, kan der gå op til 4 dage, før de bliver behandlet.

Hvis du er udvikler, kan du oprette dit eget værktøj ved hjælp af Street View Publish API.

Tip!

• Listen over udgivelsesværktøjer fra tredjeparter, som vises på Street View-websitet, er ikke udtømmende. Der findes flere andre apps med tilsvarende funktioner, som du kan finde online.
  • Før du offentliggør billedbobler, skal du sørge for, at de:
    • Er på mindst 7,5 megapixels (4K) med et billedformat på 2:1.
    • Er på højst 75 megabyte