Je Google Maps-widgets voor iOS toevoegen en aanpassen

Voeg Google Maps-widgets toe aan je iOS-apparaat als je aankomsttijd en verkeersupdates wilt checken voor veelgemaakte reizen, zoals woon-werkverkeer.

Widgets op je vergrendelscherm beheren

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar voor iOS 16 en hoger, en iPadOS 16 en hoger. Ook moet je de Google Maps-app op je iOS-apparaat installeren om deze functie te gebruiken.

Een nieuwe widget op het vergrendelscherm toevoegen en instellen

1. Ga op je iPhone naar het vergrendelscherm.
  2. Ontgrendel het vergrendelscherm.
  3. Tik en houd je vinger op het vergrendelscherm om de aanpassingsstand te openen.
  4. Tik op Aanpassen.
  5. Selecteer Vergrendelscherm om het vergrendelscherm aan te passen.
  6. Tik op Widgets toevoegen om de widgetgalerij voor het vergrendelscherm te bekijken.
    1. Zoek de gewenste widget en selecteer deze.
    2. Tik op de widget of sleep deze naar de widgetbalk van het vergrendelscherm.
    3. Als je de widget wilt instellen, tik je op de widget nadat je deze hebt toegevoegd aan het vergrendelscherm.
    4. Selecteer de gewenste instellingen.
    5. Tik in de widgetgalerij op het icoon Sluiten Sluiten.
  7. Tik op Klaar.
  8. Tik op het vergrendelscherm om de aanpassingsstand te sluiten.

Een bestaande widget op het vergrendelscherm instellen

1. Ga op je iPhone naar het vergrendelscherm.
  2. Ontgrendel het vergrendelscherm.
  3. Tik en houd je vinger op het vergrendelscherm om de widget aan te passen.
  4. Tik op Aanpassen.
  5. Selecteer Vergrendelscherm om het vergrendelscherm aan te passen.
  6. Tik op de bestaande widget om de widgetgalerij voor het vergrendelscherm te openen.
    1. Tik opnieuw op de widget om de widget in te stellen.
    2. Selecteer de gewenste instellingen.
    3. Tik in de widgetgalerij op het icoon Sluiten Sluiten.
  7. Tik op Klaar.
  8. Tik op het vergrendelscherm om de aanpassingsstand te sluiten.

Widgets op je startscherm beheren

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar in iOS 11 en hoger.

Widgets op het startscherm aanzetten

1. Tik op je iPhone of iPad op het startscherm en houd dit vast.
  2. Tik linksboven op Toevoegen.
  3. Zoek de Google Maps-app en tik erop.
  4. Swipe naar rechts of links om de grootte en het type van de widget te selecteren.
  5. Maak een keuze uit deze widgets:
    • Realtime reisinformatie bekijken: krijg snel een route en geschatte aankomsttijd voor je frequente reizen.
    • Wijs op weg: bekijk onder meer de actuele verkeerssituatie, locatiegegevens, openingstijden van winkels en restaurantreviews.
    • Plaatsen in de buurt vinden: bekijk onder meer openingstijden, foto's en reviews.
  6. Tik op Widget toevoegen.
  7. Plaats de widget op je startscherm.
  8. Tik rechtsboven op Gereed.

Widgets uitzetten

1. Ga op je iPhone of iPad naar het startscherm.
  2. Tik op de Google Maps-widget en houd deze vast.
  3. Tik op Widget bewerken.
  4. Zet de widget uit.