Een verkeerde route in Google Maps melden

Als je een verkeerde route in Google Maps hebt gekregen, kun je ons laten weten welke stap onjuist was. Je kunt verkeerde routes melden voor elk vervoermiddel, behalve Openbaar vervoer Ov.

Belangrijk: Je kunt alleen verkeerde routes melden op je computer en in bepaalde landen/regio's.

Een verkeerde stap melden

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik op Route Route.
  3. Geef het vertrekpunt en de bestemming op van de route die onjuist was.
    1. Klik in het linkervenster op de route waarvoor je een probleem wilt melden.
    2. Klik op Details.
  4. Klik rechtsonder in de kaart op Feedback sturen.
  5.  Klik naast de verkeerde stap op de vlag Report a problem.
    Tip: Voor sommige routes moet je links misschien de route uitvouwen voordat je een routebeschrijving selecteert die onjuist is.
  6. Selecteer het type probleem en klik op Sturen.

Hoe Maps een route kiest

Verkeersincidenten en geschatte reistijden

Maps gebruikt informatie van 2 bronnen om de verkeerssituatie te tonen en de beste route voor te stellen:

• Anonieme gegevens van je telefoon: Als verzameling van locatiegegevens is aangezet, stuurt je telefoon anonieme gegevens naar Google. Hierdoor wordt je locatie getoond en kunnen we vaststellen waar files zijn. Maps gebruikt deze informatie om de beste route voor te stellen en je reistijden te schatten. Reistijden worden geschat op basis van locatiegegevens uit het verleden en het heden, en andere bronnen.
  • Partners: Partners zoals overheden, non-profitorganisaties, scholen en bedrijven hebben Google een licentie verleend voor verkeers- en incidentgegevens. Meer informatie over de partners van Google.

Hoe je gegevens anoniem worden gehouden

We nemen je privacy zeer serieus. We combineren anonieme gegevens van je telefoon en andere telefoons, dus niemand weet welk apparaat van jou is. Bovendien worden je vertrekpunt en bestemming definitief verwijderd, dus deze zijn zelfs niet zichtbaar voor Google.

Plaatsen en wegen op de kaart

Google Maps krijgt informatie van 2 bronnen om de kaart te updaten:

• Mensen die Maps gebruiken: Mensen die Google Maps gebruiken, kunnen ons laten weten wanneer ze problemen ondervinden.
  • Partners: Partners zoals overheden, non-profitorganisaties, scholen en bedrijven hebben Google een licentie verleend voor kaartgegevens. Meer informatie over de partners van Google.