Använda Google Maps på din Wear OS-enhet

Om du laddar ned Google Maps-appen från Play Butik kan du använda navigering, hitta lokala destinationer eller din plats, samt få annan användbar information på klockan.
Detta gäller endast för Wear 3. Vissa funktioner kan skilja sig åt beroende på vilken version du har på smartklockan. Ta reda på vilken version du har på klockan.
Obs!
  • Om du vill använda navigering måste du tillåta platsspårning på telefonen och smartklockan.
  • Strömsparläget kan störa Maps.
  • Vissa röstkommandon är inte tillgängliga på alla språk eller i alla länder och regioner.
  • Maps på din Wear OS-enhet använder samma avståndsenhet som den parkopplade telefonen.

Utforska kartan

Du kan också läsa mer om områden i närheten med hjälp av Maps.

Få vägbeskrivningar på klockan

Obs! Dessa steg gäller endast för Wear 3. På klockor med Wear 2 kan du bara använda detaljerade vägbeskrivningar i Google Maps-appen på den parkopplade telefonen.
Om du vill få vägbeskrivningar på klockan kan du starta navigering på klockan eller på den parkopplade telefonen. Rutten visas på telefonen och du får vägbeskrivningar för varje sväng på klockan. Maps har för närvarande stöd för navigering när du cyklar, kör eller går. Vägbeskrivningar för kollektivtrafik stöds, men inte detaljerade vägbeskrivningar med röst och haptik.
Tips! Om du tillåter plats på telefonen fungerar navigeringen på klockan även när telefonen är låst. Läs mer om hur du tillåter plats på telefonen.

Söka efter platser

1. Väck klockan om du inte ser något på skärmen.
  2. Svep uppåt för att hitta dina appar och öppna Maps-appen.
  3. Tryck på Sök för att välja mellan din hemadress, jobbadress och dina senaste platser.

Få vägbeskrivningar med rösten

1. Starta Google Assistent genom att säga ”Hey Google” eller hålla av/på-knappen nedtryckt.
    • Du kan även trycka på mikrofonen Microphone eller tangentbordet för att söka efter något nytt.
  2. Säg något i stil med ”Navigera till ett kafé i närheten”. Ett Google Maps-kort visas på klockan.
Tips! Om du inte hittar destinationen du letar efter behöver du kanske välja en mer specifik destination.

När du har startat navigeringen kan du:

• Se resans längd och aktuell tid.
  • Se nästa tre vägbeskrivningar.
  • Avbryt resan: Om du vill stoppa vägbeskrivningar och återgå till startskärmen på klockan sveper du åt vänster eller uppåt och trycker på Stoppa.

Använda klockan utan att ha telefonen i närheten

Du kan starta navigering på klockan utan att ha telefonen i närheten. Du kan även aktivera spegling och starta navigering på telefonen för att sedan lämna telefonen hemma. När du aktiverar spegling tar klockan över navigeringen från telefonen. Detta fungerar bara på klockor som är parkopplade med Android-enheter.

Så här startar du navigering på klockan:

1. Öppna Maps på klockan.
  2. Ange en destination med röstinmatning eller tangentbordet. Du kan även trycka på kartan för att se din plats.
  3. Välj transportmedel. Här kan du se din beräknade ankomsttid.
  4. Påbörja resan till fots, i bil eller med kollektivtrafik.

Ställa in spegling på telefonen och klockan

1. Om du vill spegla navigeringssessionen på både telefonen och klockan öppnar du Inställningar Inställningar följt av Spegling.
  2. Aktivera Spegla på telefonen.

Tips! Stäng av Spegla på telefonen om du bara vill ha klockbaserad navigering.

Hantera inställningarna för Maps på klockan

Du kan trycka på Sök Sök och scrolla längst ned på skärmen för att ändra hur Maps fungerar på klockan.

Stoppa vibrationer

Du kan stoppa vibrationer genom att scrolla längst ned på klockan och stänga av Vibration. Inställningen sparas för alla dina resor.

Stoppa autostart av vägbeskrivningar på klockan

Vägbeskrivningen börjar automatiskt på klockan när du börjar navigeringen i Google Maps på telefonen. Du kan stoppa autostart av vägbeskrivningar på klockan.
  1. Öppna Maps-appen på klockan.
  2. Tryck på Sök.
  3. Svep uppåt tills du når skärmens nederkant.
  4. Tryck på Inställningar följt av Spegling.
  5. Om du inte vill få navigeringsmeddelanden när du kör, cyklar och går kan du inaktivera funktionen för bilkörning, cykling och gång.

Hitta din plats

När du öppnar Maps på klockan kan du se din plats som en blå punkt samt en kompassnål som pekar norrut. Om du vill aktivera eller inaktivera kompassen trycker du på den röda kompassindikatorn.

Använda Sök för att hitta platser

Tryck på Sök Sök för att öppna sökmenyn och hitta företag. Du kan använda tangentbordet och mikrofonen för att påbörja en sökning och hitta telefonnummer eller adresser till företag i närheten. Läs om hur du hittar platser med Google Maps.

Panorera och zooma på kartan

• Panorera kartan genom att flytta runt kartan med fingret. Tryck på Plats för att kartan ska återgå till din nuvarande plats.
  • Zooma på kartan genom att vrida på knappen högst upp på klockan:
    • Zooma ut genom att trycka snabbt två gånger med ett finger och sedan dra uppåt.
    • Zooma in genom att trycka snabbt två gånger med ett finger och sedan dra nedåt.