Om landegrænser og -navne

Når du udforsker verden på Google Maps, lægger du muligvis mærke til, at der bruges forskellige korttyper, grænser og etiketter.

Internationale landegrænser

Internationale landegrænser vises med forskellig formatering afhængigt af grænsens politiske status.

Internationale grænser

Ratificerede internationale grænser vises som en fuldt optrukket grå linje. Det gælder f.eks. grænsen mellem USA og Canada.

Traktatbestemte og de facto-grænser

Traktatbestemte og provisoriske grænser, som kun er midlertidige, vises som en grå stiplet linje.

• Traktatbestemt grænse: En grænse, der er fastlagt i en traktat eller en lignende aftale, men ikke er ratificeret ved lov.
  • De facto-grænse: En grænse, der ikke er fastlagt i en traktat eller en lignende aftale, men som respekteres af alle involverede lande.

Omstridte grænser

Omstridte grænser vises som en grå stiplet linje. De involverede lande er ikke enige om grænsens placering.

Navne på lande/områder

Landenavne, f.eks. Tyskland eller Japan, vises direkte på kortet. Google Maps viser automatisk stednavne på det sprog, som er angivet i indstillingerne for din browser. Få flere oplysninger om sprog og domæner i Google Maps.

Grænser mellem stater/provinser

Grænser mellem stater/provinser, f.eks. grænsen omkring staten New Jersey i USA og provinsen Alberta i Canada, vises som en tynd, lysegrå stiplet linje inde i et land.