Kriterier för foton och videor

Den här policyn har uppdaterats. Du hittar den aktuella policyn här.

Utöver riktlinjerna för förbjudet innehåll omfattas foton och videor av följande villkor.

Skärmbilder, bildbyråbilder, GIF-bilder, andra manuellt skapade bilder och bilder som har tagits av någon annan ska inte laddas upp. För att vara relevanta måste foton tas och videor spelas in av användare på platsen i fråga. Om det huvudsakliga motivet i innehållet är irrelevant för platsen (inklusive selfies där personen/gruppen är huvudfokuset) kan det komma att tas bort.

Stilistiska justeringar

• Stilistiska justeringar (till exempel filter) är tillåtna under förutsättning att ändringarna är minimala och inte inbegriper element som kantlinjer, text och bildcollage.
  • Vi kan avvisa innehåll som gör det svårt för andra att tolka miljön du delar.
  • Några exempel är bilder som är mycket mörka eller oskarpa, överdrivet roterade bildkompositioner och användning av filter som på ett betydande sätt ändrar framställningen av platsen.
  • Bilderna måste ha tillräckligt god upplösning. De exakta kraven varierar beroende på typen av foto och uppladdningstillfället. Foton eller videor som är oskarpa, suddiga eller har låg kvalitet i allmänhet kan tas bort eller avvisas.
  • När det gäller videor ska du bara ladda upp innehåll som har en stabil kameravinkel och god bildkvalitet. Innehåll som är oskarpt, skakigt eller har dålig exponering ska inte laddas upp. Förvrängda eller skadade videor tillåts inte.

Överlagring av text och bilder

Överlagringar av text och bilder, inräknat marknadsföringsinnehåll som logotyper, omfattas av följande krav:

• För 360-gradersfoton måste överlagrat innehåll begränsas till antingen zenit eller nadir (de övre eller nedre 25 % av den ekvirektangulära bilden), men får inte finnas i båda.
  • För vanliga digitala foton och videor får överlagrat innehåll inte ta upp mer än 10 % av bilden eller videon och måste begränsas till en enda kant.
  • Överlagringar av text och bilder måste vara relevanta.
  • Överlagringar av text och bilder som är distraherande är inte tillåtna.

360-gradersfoton

• 360-gradersfoton måste täcka in 360 grader utan avbrott i horisontlinjen. Bilderna behöver inte sträcka sig till zenit och nadir (överkant till underkant), men mellan överkanten och underkanten på 360-gradersfotot tillåts bara mindre tomrum.
  • Mindre sammanfogningsfel är tillåtna, men bilder med tydliga sammanfogningsfel kan komma att avvisas.
  • 360-gradersfoton måste vara minst 4K (upplösning på 3 840 × 2 160 pixlar eller mer).
  • När flera 360-gradersfoton publiceras i ett område kan kopplingen mellan dem genereras automatiskt. Oavsett om kopplingarna skapades manuellt eller automatiskt kan vi komma att justera, ta bort eller skapa nya kopplingar samt ändra placeringen och inriktningen på dina 360-gradersfoton så att upplevelsen blir realistisk och enhetlig.
  • När du kopplar samman 360-gradersfoton ska kopplingarna ske mellan närliggande punkter. Försök inte skapa kopplingar som kan skapa förvirring hos någon som utforskar dina sammankopplade 360-gradersfoton för första gången.
  • När du publicerar flera 360-gradersbilder i ett område ska du inte använda den närmaste nålen/punkten eller den resulterande kartvisualiseringen med den blå linjen för att skriva meddelanden, rita symboler eller bilder eller på annat sätt vanställa kartan.
  • Om du lägger till information om bildkällan (vattenstämpel, upphovsinformation och liknande) i zenit eller nadir på 360-gradersfotot måste du följa relevanta villkor i avsnittet om överlagrad text eller bild ovan.