Kriterier for bilder og videoer

Disse retningslinjene er oppdatert. Du finner de gjeldende retningslinjene her.

Bilder og videoer er ikke bare underlagt retningslinjene for innhold som ikke er tillatt, men de må også innfri kriteriene nedenfor.

Skjermdumper, kommersielle bilder, GIF-er, andre bilder som er laget manuelt, eller bilder som er tatt av andre parter, skal ikke lastes opp. For at bilder og videoer skal være relevante, må de være tatt eller spilt inn på det aktuelle stedet. Hvis hovedemnet i innholdet ikke er relevant for det aktuelle stedet (inkludert selfier der personen/gruppen er hovedfokuset), kan vi fjerne innholdet.

Stilistiske justeringer

• Stilistiske justeringer (f.eks. filtre) aksepteres, forutsatt at de er minimale og ikke er tilføyde elementer, for eksempel tekst, kantlinjer, bildekollasjer eller lignende.
  • Vi kan avvise innhold som gjør det vanskelig for andre brukere å danne seg et tydelig bilde av miljøet du deler.
  • Eksempler på dette kan være svært mørke eller uskarpe bilder, roterte komposisjoner og bruk av filtre som gir en betydelig annerledes representasjon av det aktuelle stedet.
  • Bildene må ha høy nok oppløsning. De nøyaktige kravene kan variere etter bildetype og hvor bildene lastes opp. Uskarpe bilder eller videoer samt bilder eller videoer av lav kvalitet kan bli fjernet eller avvist.
  • For videoer er det bare tillatt å laste opp stabilt innhold med god visuell kvalitet. Ikke last opp innhold som er ute av fokus, «skjelvende» eller har dårlig eksponering. Vi tillater ikke forvrengte eller ødelagte videoer.

Overliggende tekst eller grafikk

Overliggende tekst eller grafikk, inkludert kampanjeinnhold som logoer, er underlagt følgende krav:

• For 360-bilder må overliggende innhold være begrenset til enten senit eller nadir (øverste eller nederste 25 % av det ekvirektangulære bildet), men ikke begge steder.
  • For tradisjonelle digitale bilder og videoer kan ikke overliggende innhold oppta mer enn 10 % av bildet eller videoen, og det skal være begrenset til én av kantene.
  • Overliggende tekst eller grafikk må være relevant.
  • Forstyrrende overliggende tekst eller grafikk er ikke tillatt.

360-bilder

• 360-bilder må dekke 360 grader uten tomrom i horisonten. Disse bildene trenger ikke å gå fra senit til nadir (topp til bunn), men mellom den øvre og nedre kanten av et 360-bilde tillater vi bare mindre glipper/tomrom.
  • Vi kan akseptere mindre overgangsfeil, men kan avvise bilder med betydelige overganger.
  • 360-bilder må ha 4K-oppløsning (minst 3840 x 2160 piksler).
  • Når det publiseres flere 360-bilder i ett område, kan de bli koblet sammen automatisk. Uansett om sammenkoblingene er gjort manuelt eller automatisk, kan vi justere, fjerne eller opprette nye koblinger – og justere posisjonen og orienteringen til 360-bildene – for å sikre en realistisk og sammenhengende seeropplevelse.
  • Når du kobler sammen 360-bilder, må du sørge for at eventuelle koblinger du lager, er mellom nærliggende utsiktspunkter. Du må ikke forsøke å lage koblinger som kan forvirre de som ser på de sammenkoblede 360-bildene for første gang.
  • Når du publiserer flere 360-bilder i et område, må du aldri bruke koblingsprikkene eller -strekene til å skrive meldinger, tegne symboler, lage bilder eller noe annet som gjør kartet vanskeligere å lese.
  • Hvis du legger til en opphavshenvisning (vannmerke, informasjon om opphavsperson eller lignende) i senit- eller nadirpunktet i et 360-bilde, må du merke deg de relevante kravene i delen «Overliggende tekst eller grafikk» ovenfor.