Bezwaar maken tegen handhavingsmaatregelen als gevolg van schending van het Maps-beleid voor content van gebruikers

Dit beleid is geüpdatet. Je kunt het huidige beleid hier vinden.

Als we schendingen van ons Maps-beleid voor content van gebruikers ("contentbeleid") vaststellen op Maps, Zoeken en andere Google-services op het web, verwijderen we soms content of beperken we Google-accounts zodat ze geen openbare posts meer kunnen plaatsen. Maar we kunnen ons natuurlijk ook vergissen.

Als je vindt dat er onterecht actie is ondernomen op je Maps-content of Google-account, kun je bezwaar maken door de stappen hieronder te volgen.

Opmerking: Deze bezwaarprocedure is bedoeld voor beleidsschendingen op Maps, maar de schending kan ook optreden of plaatsvinden in andere services. Bezwaar is momenteel alleen mogelijk voor bepaalde typen beleidsschendingen en Google-accounts. Als er in meldingen van Google naar de bezwaarprocedure wordt verwezen, is dat geen bevestiging dat je in aanmerking komt.

Lees voordat je begint het Maps-beleid voor door gebruikers gegenereerde content. We vermelden ook voorbeelden van verboden en beperkte content en activiteit waardoor content kan worden verwijderd of gebruikers geen openbare posts meer mogen plaatsen.

Bezwaar maken tegen de verwijdering van content

De status van je Maps-content, waaronder of de content is verwijderd vanwege een beleidsschending, is te vinden op je Maps-profielpagina. Content kan worden verwijderd omdat deze ons beleid direct schendt of omdat de activiteit van het Google-account in strijd is met ons beleid. Voor de meeste schendingen kun je bezwaar maken tegen de verwijdering van content en de voortgang van het bezwaar bijhouden op je Maps-profielpagina.
Opmerking: Als je content die het beleid schendt verwijdert of bewerkt nadat je het bezwaar hebt ingediend, wordt het bezwaar geannuleerd.

Bezwaar maken tegen beslissingen

Als er een beslissing is genomen over je bezwaar, word je op de hoogte gebracht van het besluit en is een van de volgende opties van toepassing:

• Bezwaar goedgekeurd: als we vaststellen dat de content onterecht is verwijderd, herstellen we de content.
  • Bezwaar afgewezen: als we vaststellen dat de content ons beleid schond, blijft de content offline.
  • Bezwaar geannuleerd: bezwaren kunnen worden geannuleerd als de content waarop het bezwaar betrekking heeft bijvoorbeeld wordt bewerkt of verwijderd, of als het Google-account niet meer in aanmerking komt voor bezwaar.

Je kunt maar één keer bezwaar maken tegen de verwijdering van content.

Bezwaar maken tegen maatregelen waarmee openbaar posten wordt beperkt

De status van je Google-account, waaronder of je niet meer openbaar kunt posten vanwege een beleidsschending, vind je op de instellingenpagina van je Google-account. Openbaar posten kan worden beperkt als er sprake is van ongepast gedrag of als je content post die in strijd is met ons beleid. Als openbaar posten is beperkt voor je Google-account, kan er ook andere content worden verwijderd die je via dit Google-account post.

Bij bepaalde schendingen kun je bezwaar maken tegen de postbeperking. Ga hiervoor naar de instellingenpagina van je Google-account. Als er content is verwijderd vanwege de postbeperking, wordt daar ook naar gekeken in de beoordeling van je bezwaar.

Bezwaar maken tegen beslissingen

Als de activiteit van je Google-account is beoordeeld en er een beslissing is genomen over je bezwaar, word je op de hoogte gebracht van het besluit en is een van de volgende opties van toepassing:

• Bezwaar goedgekeurd: als we kunnen bevestigen dat de activiteit van het Google-account aan ons beleid voldeed, herstellen we de mogelijkheid om openbaar te posten via het Google-account.
  • Bezwaar afgewezen: als we vaststellen dat het Google-account mogelijk niet aan ons beleid voldeed, kan de beperking voor openbaar posten blijven gelden voor het Google-account en kan de content van het Google-account offline blijven.
  • Bezwaar geannuleerd: bezwaren kunnen worden geannuleerd als het Google-account bijvoorbeeld niet meer in aanmerking komt voor bezwaar.

Je kunt maar één keer bezwaar maken tegen beperkingen voor openbaar posten.