Flagga och åtgärda olämpligt innehåll

Den här policyn har uppdaterats. Du hittar den aktuella policyn här.

Innehåll som bryter mot våra policyer kan tas bort från uppgifterna i Maps. Se anvisningarna nedan för hur du flaggar olämpligt innehåll som kan finnas bland dina uppgifter eller åtgärda ditt eget innehåll som har flaggats eller tagits bort.

Innan du börjar

Läs igenom policyn. Flagga bara innehåll som bryter mot Googles policyer. Flagga inte innehåll som du inte gillar men som är faktamässigt korrekt och relevant. Google blandar sig inte i situationer när säljare och kunder har olika åsikter om fakta, eftersom det inte finns något tillförlitligt sätt att fastställa vem som har rätt när det gäller en viss kundupplevelse. Läs policyn innan du flaggar innehåll.

Flagga olämpliga recensioner

1. Öppna Google Maps.
  2. Sök efter ett företag via dess namn eller adress.
  3. Välj företaget i sökresultaten.
  4. Scrolla till avsnittet Sammanfattning av recensioner i panelen till vänster.
  5. Klicka på [antal] recensioner under genomsnittsbetyget.

1. Scrolla till recensionen du vill flagga, klicka på menyn med tre punkter Three-dot menu vertical och sedan på flaggikonen .

2. Fyll i formuläret och klicka på Skicka.

Tips: Gå tillTa bort recensioner från din Företagsprofil på Google om du vill flagga en recension för ditt eget företag.

Åtgärda en recension som har blivit borttagen

Om en recension från dig har tagits bort kan du åtgärda den själv. Redigera recensionen så att den följer Googles recensionspolicyer, till exempel genom att ta bort ett telefonnummer eller en webbadress.

Google använder maskininlärningsalgoritmer för att ta bort recensioner som troligen bryter mot våra policyer. Ibland tas legitima recensioner bort av misstag.

Flagga olämpliga foton och videor

Du kan flagga foton och videor för borttagning från Maps via en dator eller mobil enhet.

Dator

Så här flaggar du ett foto eller en video för borttagning på en dator:

1. Öppna Google Maps.

2. Sök efter företaget och välj det i sökresultaten.

3. Klicka på ett foto eller en video i panelen till vänster. Om det finns flera foton och/eller videor kan du scrolla igenom dem tills du ser fotot du vill flagga.

4. Klicka på menyn med tre punkter Three-dot menu vertical högst upp till vänster och välj Rapportera ett problem. (Om du ser en flaggikon  högst upp till höger kan du klicka på den för att rapportera bilden.)

5. Fyll i formuläret och klicka på Skicka.

Mobile

Så här flaggar du ett foto eller en video för borttagning via Google Maps-appen:

1. Öppna Google Maps-appen.

2. Sök efter företaget och välj det i sökresultaten.

3. Svep åt höger tills du ser fotot eller videon du vill flagga.

4. Tryck på fotot eller videon och sedan på flaggikonen längst ned till höger.

5. Fyll i formuläret och tryck på Skicka.

Flagga olämpliga frågor eller svar

1. Tryck på Mer Three-dot menu vertical bredvid frågan eller svaret.
  2. Tryck på Rapportera fråga eller Rapportera svar.