Sopimattomasta sisällöstä ilmoittaminen ja sisällön korjaaminen

Tämä käytäntö on päivitetty. Voimassa oleva käytäntö löytyy täältä.

Käytäntöjemme vastainen sisältö voidaan poistaa Mapsissa näkyvistä listauksista. Alla on ohjeet siihen, miten voit merkitä listauksessa olevaa sisältöä sopimattomaksi tai korjata omaa sisältöäsi, joka on poistettu tai merkitty sopimattomaksi.

Ennen kuin aloitat

Tutustu käytäntöön. Merkitse sopimattomaksi vain sellainen sisältö, joka rikkoo Googlen käytäntöjä. Älä merkitse sellaista sisältöä, josta et pidä, mutta joka on silti tarkkaa ja asiaankuuluvaa. Google ei ota osaa kauppiaiden ja asiakkaiden välisiin faktoja käsitteleviin kiistoihin, sillä tietyn asiakaskokemuksen todenmukaisuuden selvittämiseen ei ole olemassa luotettavaa tapaa. Lue käytäntö, ennen kuin merkitset sisältöä sopimattomaksi.

Sopimattomien arvostelujen merkitseminen

1. Siirry Google Mapsiin.
  2. Etsi yritystä sen nimellä tai osoitteella.
  3. Valitse yrityksesi hakutuloksista.
  4. Vieritä vasemmalla olevaa paneelia ja siirry Arvostelujen yhteenveto ‑kohtaan.
  5. Klikkaa arvostelujen keskiarvon alla näkyvää arvostelujen määrää.

1. Vieritä sen arvostelun kohdalle, jonka haluat merkitä sopimattomaksi Three-dot menu vertical ja klikkaa lippukuvaketta .

2. Täytä lomake näkyviin tulevassa ikkunassa ja valitse Lähetä.

Vinkki: Jos haluat tehdä ilmoituksen yritystäsi koskevasta arvostelusta, katso ohjeet arvostelujen poistamiseen Google Yritysprofiilista.

Poistetun arvostelun korjaaminen

Jos kirjoittamasi arvostelu on poistettu, voit ratkaista arvostelussa olleet ongelmat itse. Muokkaa arvosteluasi niin, että se on Googlen arvostelukäytäntöjen mukainen. Tämä voi edellyttää esimerkiksi puhelinnumeron tai URL-osoitteen poistamista arvostelusta.

Google käyttää koneoppimisalgoritmeja sellaisten arvosteluiden poistamiseen, jotka ovat luultavasti käytäntöjen vastaisia. Tämä voi joskus tahattomasti johtaa hyväksyttävien arvostelujen poistamiseen.

Sopimattomien valokuvien ja videoiden merkitseminen

Voit merkitä valokuvia ja videoita poistettavaksi Mapsista tietokoneella tai mobiililaitteella.

Tietokone

Näin voit merkitä valokuvan tai videon poistettavaksi Mapsista tietokoneella:

1. Siirry Google Mapsiin.

2. Hae yritystä ja valitse se hakutuloksista.

3. Klikkaa vasemmalla olevasta paneelista mitä tahansa valokuvaa tai videota. Jos valokuvia tai videoita on useita, vieritä niitä, kunnes näet sen, jonka haluat merkitä.

4. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta kolmen pisteen valikkoa Three-dot menu vertical ja valitse Ilmoita ongelmasta. (Jos näet oikeassa yläkulmassa lippukuvakkeen , tee kuvasta ilmoitus klikkaamalla sitä.)

5. Täytä lomake näkyviin tulevassa ikkunassa ja valitse sitten Lähetä.

Matkapuhelin

Valokuvan tai videon merkitseminen Mapsista poistettavaksi Google Maps ‑sovelluksella:

1. Avaa Google Maps -sovellus.

2. Etsi yritystä ja valitse se hakutuloksista.

3. Pyyhkäise oikealle, kunnes näet valokuvan tai videon, jonka haluat merkitä.

4. Napauta valokuvaa tai videota ja sitten oikeassa alakulmassa olevaa lippukuvaketta .

5. Täytä lomake näkyviin tulevassa ikkunassa ja napauta sitten Lähetä.

Sopimattomien kysymysten tai vastausten merkitseminen

1. Napauta kysymyksen tai vastauksen vierestä Lisää Three-dot menu vertical.
  2. Napauta Tee ilmoitus kysymyksestä tai Tee ilmoitus vastauksesta.