Retningslinjer for brukergenerert innhold i Maps

Disse retningslinjene er oppdatert. Du finner de gjeldende retningslinjene her.

Google ønsker å hjelpe deg med å utforske verden rundt deg. Brukergenerert innhold i tjenestene våre skal gjøre det enklere å se og utforske steder i nærheten og over hele verden. Vi gjør det vi kan for å sikre at innhold som brukerne våre publiserer, er nyttig og gjenspeiler den virkelige verden.

Googles retningslinjer for brukergenerert innhold i Maps er utarbeidet for å sikre at alle som ser på innhold som brukerne har bidratt med, får en positiv opplevelse, samtidig som vi opprettholder et rettferdig og sannferdig miljø i Maps. Hver dag mottar vi millioner av bidrag, og de aller fleste av dem er autentiske og nøyaktige. Men noen ganger mottar vi innhold som bryter retningslinjene. Vi bruker en kombinasjon av mennesker og maskinlæringsalgoritmer for å oppdage slikt innhold og forhindre at andre ser det. Disse retningslinjene forklarer kriteriene for publisering av brukergenerert innhold på Maps og hvordan vi håndterer innhold som er upassende eller bryter retningslinjene.

Alle bidrag må for eksempel være basert på reelle opplevelser og opplysninger. Innhold som bevisst er forfalsket, kopierte eller stjålne bilder, usaklige anmeldelser, ærekrenkende språk, personlige angrep, uriktig innhold og unødvendig innhold er eksempler på brudd på retningslinjene våre. Du finner mer informasjon om hva som er tillatt og ikke tillatt, i artikkelen Forbudt og begrenset innhold. Hvis du ser innhold du mener bryter retningslinjene våre eller loven, ber vi deg rapportere det.

Maskinlæringsalgoritmene våre gjennomsøker bidrag for å finne innhold som bryter retningslinjene, og skanner etter signaler som kan indikere mistenkelig brukeraktivitet. Innhold som bryter retningslinjene, blir enten fjernet av de automatiske modellene våre eller rapportert for videre gjennomgang av erfarne operatører og analytikere hvis modellene ikke kan ta en klar avgjørelse. Vi fjerner innhold fordi det er i strid med retningslinjene våre eller vilkårene for bruk, eller for å overholde juridiske forpliktelser.

Vi implementerer mange andre verktøy for å beskytte brukere mot visning av upassende innhold, for eksempel suspensjon av brukergenerert innhold for bestemte steder, geografiske områder og stedskategorier. Disse tiltakene kan iverksettes med tilbakevirkende kraft for å motarbeide en økning i innhold som bryter retningslinjene, eller proaktivt hvis vi mener at det er nødvendig for å forhindre publisering av innhold som bryter retningslinjene. Vi kan også slette eller sperre Google-kontoer som bryter retningslinjene. Suspensjon av innhold eller av brukeres mulighet til å bidra med brukergenerert innhold kan inkludere å forhindre at opplastet innhold vises til andre brukere.

Retningslinjene kan bli oppdatert fra tid til annen, så du bør sjekke dem med jevne mellomrom.