SOS-meldinger: Kort over hurtige oversvømmelser

Du kan finde kort over hurtige oversvømmelser, der vurderer de berørte områder, hvor oversvømmelsen finder sted. Disse kort kan hjælpe med at beskytte dig i forbindelse med en krise. Få flere oplysninger om Google SOS-meldinger.

Hvor får vi dataene fra?

Vi bruger satellitdata fra kilder som Copernicus Sentinel-1-satellitterne hos den europæiske rumfartsorganisation. Denne satellit producerer et SAR-billede (Synthetic Aperture Radar), som vores algoritmer bruger til at beregne det oversvømmede område.

Når kortet opdateres

Vi opdaterer kort over oversvømmelser, når der er et nyt satellitbillede tilgængeligt. Når et billede er taget, går der flere timer, inden det findes i vores systemer. Det kan også tage flere dage at producere et satellitbillede, som vi kan bruge. Hvis vores senest tilgængelige billede er ældre end 72 timer, stopper vi normalt med at vise det, indtil der er et nyt billede tilgængeligt.

Nøjagtigheden af kort

Det er svært at adskille områder, der er oversvømmet, fra områder, der ikke er oversvømmet, på et satellitbillede, så der kan af og til opstå fejl. For eksempel kan kort muligvis ikke vise oversvømmelser i tæt skov eller byområder. Vi estimerer, at ca. 80 % af det oversvømmede område, som er foreslået, er korrekt på et gennemsnitligt billede. Områder, der ikke er markeret som oversvømmet, forventes ikke at være sikre, da vi ikke kan vise kort i tæt skov eller byområder.

Et kort er utilgængeligt

I nogle tilfælde kan du ikke finde et kort over oversvømmelser. Nogle gange er der ikke et satellitbillede tilgængeligt, eller også genererer billedet ikke et kvalificeret kort.