Åtgärda problem med röstnavigering

Du kan spela upp röstvägledning när du navigerar till en plats. Läs mer om hur du åtgärdar problem med röstnavigeringen på mobila enheter.

Steg 1: Slå på ljudet på enheten.

• Se till att ljudet är påslaget och att volymen inte är för låg på telefonen eller surfplattan. Höj volymen när du har startat navigeringen.

Steg 2: Kontrollera att ljudet är påslaget i Maps-appen.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Starta navigeringen.
  3. Ikonen Ljud på Ljud bör visas högst upp till höger. Om den inte syns trycker du på Ljud av Ignorera följt av Ljud Ljud. Då bör du höra Google Maps.

Steg 3: Höj volymen i Maps-appen.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar Settings följt av Navigeringsinställningar följt av Röstnivå.
  3. Välj Högre.

Steg 4: Välj vilka högtalare som ska användas.

1. Aktivera Bluetooth på telefonen eller surfplattan.
  2. Koppla telefonen eller surfplattan till bilen.
  3. Ställ bilens ljudsystem på att använda Bluetooth.
  4. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  5. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar Settings följt av Navigeringsinställningar.
  6. Välj ett alternativ:
    • Slå på Spela upp röst över Bluetooth om du vill höra röstnavigeringen via bilens högtalare.
    • Stäng av Spela upp röst över Bluetooth om du vill höra navigeringen via högtalarna på telefonen eller surfplattan.
      • Obs!:
        • I Google Maps för Android version 9.13 eller senare kan du spela upp ett testljud. Spela upp ett testljud genom att öppna Google Maps-appen Maps följt av din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar Settings följt av Navigeringsinställningar följt av Spela testljud. Meddelandet ”Så här låter det när du navigerar med Google Maps” hörs.
        • Använd en USB-laddkabel eller nätadapter om du vill ladda din telefon eller surfplatta. Anslut den till ett uttag eller till cigarettändaren.

Steg 5: Ladda ned röstvägledning.

• Ibland kanske röstvägledningen inte laddas ned eller så behöver den uppdateras på telefonen eller surfplattan. Då hörs en ljudsignal i stället för röstvägledningen.
    1. Kontrollera att enheten är ansluten till internet. Om du har en stabil internetanslutning laddas röstvägledningen ned snabbare.
    2. Hämta vägbeskrivningar.
    3. Använd Google Maps-appen som vanligt. Röstvägledningen laddas ned när Maps-appen är öppen.
    4. När röstvägledningen har laddats ned hörs vägbeskrivningar i stället för ljudsignaler när du navigerar till en plats.