Utilitzar rutes ecològiques a l'aplicació Google Maps

Important: aquestes funcions només estan disponibles en determinats països o regions.

Google Maps pot fer una estimació de l'eficiència energèntica o de combustible de diferents tipus de vehicles, inclosos els cotxes elèctrics i de motor de combustió, així com les motocicletes de gasolina. Com més eficient en termes de combustible o d'energia és la ruta, més baix és l'ús de combustible o d'energia del vehicle i les emissions de CO2.

Per determinar la millor ruta, si aquesta funció està activada, Maps tindrà en compte l'eficiència de combustible, a més de factors com ara:

• Trànsit en temps real
  • Simplicitat de la ruta
  • Estat de les carreteres

D'aquesta manera, a més de la ruta més ràpida, Maps sempre destacarà la més eficient, sempre que hi hagi diverses rutes per arribar a la vostra destinació.

Si aquesta funció està desactivada, obtindreu la ruta més ràpida i Google Maps no tindrà en compte l'eficiència de combustible ni d'energia per a les recomanacions de rutes. Tanmateix, en funció del tipus de motor, destacarà la ruta més eficient en termes de combustible o d'energia entre les alternatives que tenen una fulla verda.

Activar o desactivar les rutes ecològiques

Important: en el cas dels vehicles elèctrics (VE), les rutes eficients en termes d'energia no inclouen les parades per recarregar-los.

1. Al dispositiu mòbil, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Toqueu la vostra foto o inicial de perfil Cercle del compte i, a continuació, Configuració Configuració i, a continuació, Configuració de navegació.
  3. Desplaceu-vos fins a Opcions de ruta.
  4. Activeu o desactiveu l'opció Prefereixo rutes eficients.

Triar el tipus de motor a l'aplicació Google Maps

Important: aquesta opció de configuració només s'aplica als cotxes. En el cas de les motocicletes, Google Maps pressuposa que teniu una motocicleta de gasolina.

1. Al dispositiu mòbil, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Toqueu la vostra foto o inicial de perfil Cercle del compte i, a continuació, Configuració Configuració i, a continuació, Configuració de navegació.
  3. Desplaceu-vos fins a Opcions de ruta.
  4. Toqueu Tipus de motor.
  5. En funció del vehicle que conduïu, seleccioneu el tipus de motor.
    • Un vehicle amb motor de combustió interna: trieu Gasolina o Dièsel.
    • Un vehicle de gas natural comprimit (CNG) o de gas liquat del petroli (GLP): trieu gas.
    • Un híbrid o híbrid endollable que funciona principalment amb combustible: trieu Híbrid.
    • Un VE o un híbrid endollable que funcioni principalment amb electricitat: trieu Elèctric.
  6. Toqueu Fet.

La ruta més eficient en termes de combustible o d'energia pot ser diferent en funció del tipus de motor. Per exemple, l'avantatge relatiu d'estalvi de combustible en vehicles dièsel acostuma a ser superior en la conducció per carretera. Els vehicles híbrids i els elèctrics tendeixen a proporcionar més eficiència en la conducció per ciutat i en entorns muntanyosos, en què poden beneficiar-se de les frenades regeneratives.

Si no trieu un tipus de motor, el gasoil o la gasolina són l'opció predeterminada com a tipus de motor més habitual en la majoria de països i regions. Per a les motocicletes, actualment només s'admeten els tipus de motors de gas.

Canviar la configuració de les rutes ecològiques després d'obtenir indicacions amb cotxe

1. A la part superior dreta, toqueu Menú Més i, a continuació, Opcions.
  2. Activeu o desactiveu l'opció Prefereixo rutes eficients.
  3. Toqueu el motor que s'ajusti més a les vostres necessitats.
  4. Toqueu Fet.

Càlcul de Google Maps d'eficiència de combustible i d'energia

Fem una estimació de l'eficiència energètica i de combustible basant-nos en les estadístiques del Laboratori Nacional d'Energia Renovable del Departament d'Energia dels EUA i de dades de l'Agència Europea de Medi Ambient. Aquest càlcul inclou factors que afecten l'ús del combustible i de l'energia i les emissions de CO2, com ara:

• El consum mitjà de combustible o d'energia dels vehicles de la vostra regió
  • El nivell de pendent de la ruta
  • Els patrons de retencions temporals del trànsit
  • Els tipus de vies (com ara vies locals o autopistes)

Maps mostra la ruta més eficient en termes de combustible o energia quan té aproximadament la mateixa hora d'arribada que la ruta més ràpida. En els casos en què l'estalvi de combustible o d'energia és massa petit o el temps de conducció augmenta de manera significativa, Maps mostra l'estalvi de combustible o d'energia relatiu entre rutes per ajudar-vos a comparar.

Obteniu més informació sobre la tecnologia de rutes ecològiques.