Sådan er navigationsdata med til at gøre Maps bedre for alle

Navigation er baseret på navigationsdata, som gør Google Maps mere nyttigt for alle. Disse data indsamles, når du bruger funktioner som f.eks.:

• Detaljeret rutevejledning
  • Synlig rutevejledning, som automatisk giver dig opdaterede forventede ankomsttidspunkter og oplysninger om næste sving, mens du bevæger dig langs ruten – direkte fra ruteoversigten eller låseskærmen. Du kan deaktivere synlig rutevejledning ved at gå til Indstillinger Indstillinger eller ved at trykke på den blå prik.

Navigationsdata har altid hjulpet – og fortsætter med at hjælpe – Google Maps med at levere realtidsfunktioner som trafikforhold, forstyrrelser og med at finde den hurtigste rute.

Sådan fungerer navigationsdata

Når du navigerer i Google Maps, indsamler Google data, så det er muligt at afspejle verden i realtid for alle. Disse data kan bl.a. være følgende:

• Lokationsoplysninger via GPS
  • Navigationsoplysninger, f.eks. den valgte rute
  • Sensordata fra dine enheder, f.eks. barometeret

Google bruger dine data (evt. i kombination med andre data) til at gøre Maps endnu bedre inden for bl.a. følgende områder:

• Forbedring af navigationen
  • Hurtigere alternative ruter for at spare tid
  • Visning af opdateringer i realtid, f.eks. trafik, forstyrrelser og vejrforhold

Google begynder at indsamle navigationsdata:

• Detaljeret rutevejledning: Kort efter, at du har trykket på Start Start.
  • Synlig rutevejledning: Kort efter, at du er startet på ruten, forudsat at Maps er åbnet.

Google standser indsamlingen af navigationsdata:

• Detaljeret rutevejledning: Når du er ankommet til din destination. Du kan også stoppe navigationen ved at trykke på Afslut eller Luk Luk.
  • Synlig rutevejledning: Når du er ankommet til din destination. Du kan også trykke på Tilbage Tilbage.

Få flere oplysninger om, hvordan dine data indsamles og bruges i henhold til Googles privatlivspolitik.

Sådan beskytter Google navigationsdata

• Navigationsdata, f.eks. den valgte rute, er ikke knyttet til din Google-konto. De er i stedet knyttet til et sikkert genereret id, som nulstilles jævnligt. Det betyder, at Google ikke kan slå dine navigationsdata op baseret på din Google-konto.
  • Andre data, der indsamles, når du går på opdagelse i verden, f.eks. når du søger efter en rutevejledning til en lokation, kan blive knyttet til din Google-konto. Du kan ændre styringselementerne og administrere aktivitet såsom Lokationshistorik eller Web- og appaktivitet ved at gå til Dine data i Maps.
  • Vi indsamler kun de navigationsdata, vi skal bruge for at levere den optimale Maps-oplevelse til alle, og dataene slettes, når vi har behandlet dem.
  • Vi knytter ikke opdateringer til kortet med din Google-konto eller enhed.

Få flere oplysninger om, hvordan Google beskytter dine oplysninger.

Du bestemmer

Du kan ændre lokationstilladelsen for Google Maps. Hvis du afviser lokationstilladelse, mister du adgangen til funktioner, der bruger lokation i realtid, f.eks. detaljeret rutevejledning. Du får stadig vist en liste over rutevejledninger og en forhåndsvisning af ruten.
Sådan ændrer du lokationstilladelse for Maps:
  1. Find Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Hold Google Maps-appen Maps nede.
  3. Tryk på Appinfo Oplysninger og derefter Tilladelser og derefter Placering.
  4. Tryk på en valgmulighed:
    • Tillad altid: Appen kan få adgang til din lokation når som helst.
    • Kun ved brug af appen: Appen kan kun få adgang til din lokation, mens du bruger appen.
    • Spørg hver gang: Appen anmoder om adgang til din lokation, hver gang du åbner den. Din lokation kan bruges, indtil du lukker appen.
    • Afvis: Appen kan ikke bruge din lokation, selv når du bruger appen.

Du kan også til enhver tid deaktivere synlig rutevejledning:

1. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav Account circle og derefter Indstillinger og derefter Navigationsindstillinger.
    • Du kan også trykke på den blå prik på skærmen med ruteoversigten.
  2. Tryk på Synlig rutevejledning.

Få flere oplysninger